Dugoraćani spremni za dobro: Caritas pokrenuo akciju za nabavu novih udžbenika

Hrvatski Caritas pokrenuo je nacionalnu humanitarnu akciju “Spremni za dobro!” kojom će od 10. do 30. lipnja prikupljati sredstva za nabavu novih školskih udžbenika učenicima u potrebi, u suradnji s Lidlom Hrvatska i Unijapapirom.  U školskoj godini 2014/2015., naime, u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj uvode se novi udžbenici, a dosadašnji trajno izlaze iz uporabe.. U prostorijama Caritasa pri crkvi Sv. Josipa u Dugom Ratu svaki dan od 19-20 h prikupljamo stare udžbenike. Novčanim sredstvima koja dobije za prikupljene stare udžbenike Hrvatski Caritas formirat će Fond za pomoć u nabavi školskih knjiga i pribora za osnovnoškolce i srednjoškolce iz siromašnih obitelji ...

SPREMNI ZA DOBRO

Caritas pokrenuo akciju za nabavu novih udžbenika za učenike u potrebi

Izvor: IKA

Akcija će diljem Hrvatske trajati od 10. do 30. lipnja. U njoj će se kroz nekoliko mreža nastojati prikupiti što više starih školskih udžbenika, radnih i ostalih učeničkih bilježnica, časopisa i novina.

Na područjima gdje u blizini nema Lidlovih trgovina, Hrvatski Caritas pozvao je župe da organiziraju prikupljanje tiskovina za potrebe akcije “Spremni za dobro!” i o tome obavijeste Unijapapir ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ), koji će organizirati preuzimanje i transport.

akcija caritasa

U akciju “Spremni za dobro!” mogu se uključiti i poslovni subjekti, jedinice lokalne uprave i samouprave, ustanove, udruge i građani: uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 23400091100080340, poziv na broj 610; SWIFT PBZGHR2X; pozivom na donacijski telefon 060 9010 (6,25kn po pozivu, PDV uključen) te on-line uplatama na mrežnoj stranici Hrvatskog Caritasa.

Novčanim sredstvima koja dobije za prikupljene stare udžbenike Hrvatski Caritas formirat će Fond za pomoć u nabavi školskih knjiga i pribora za osnovnoškolce i srednjoškolce iz siromašnih obitelji.

Sredstva će preko mreže nad/biskupijskih Caritasa biti usmjerena korisnicima u svim krajevima Hrvatske.

Povezani članci

Who's Online

We have 179 guests and no members online