Financijska sigurnost za Sigurnu kuću

sigurna kućaKorisnici jedine Sigurne kuće na ovom području, koja se godinu dana financirala isključivo iz sredstava Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije, mogu odahnuti kao i nadležni u Caritasu jer je ova organizacija potpisala ugovor s Ministarstvom socijalne politike i mladih, čime je zaokružena financijska konstrukcija ovog skloništa. Tim ugovorom uređene su isplate glavarina za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, koji koriste kapacitete skloništa. Inače, kapacitet Sigurne kuće može prihvatiti devet osoba, a u ovom trenutku tamo boravi njih sedam ...

SKLONIŠTE OD NASILJA U OBITELJI

Financijska sigurnost za Sigurnu kuću

Piše: D.P. / Kastela.org
Izvor: Kastela.org

Prema ugovoru za boravak četiri osobe Ministarstvo će izdvajati 3200 kuna mjesečno kao i 100 kuna džeparca, a razmotrit će se i mogućnost da drćava od slijedeće godine podmiruje glavarine za sve osobe.

sigurna kućaUjedno, Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija obvezali su se dati po 110.000 kuna za tekuće održavanje Sigurne kuće, dok bi svi gradovi i općine na području županije trebali sa 6.000 kuna godišnje participirati u održavanju tog skloništa.

- Prezadovoljni smo, naravno, jer je projekt Sigurne kuće, nakon potpisivanja ugovora s Ministarstvom, konačno na stabilnim temeljima. S novcem koji smo dobili od Grada i Županije morat ćemo refundirati troškove Caritasu koji je gotovo samostalno financirao rad Kuće, iako to u startu nije bilo tako predviđeno.

Drago mi je što je u ovom projektu iskazan visoki stupanj socijalne osjetljivosti, kako od strane Ministarstva, tako i od strane jedinica lokalne samouprave. Nadamo se i ubuduće plodnoj suradnji s društvenim ustanovama, na korist potrebitima i na opće dobro svih nas - kazao je Slavko Jerončić, ravnatelj nadbiskupijskog Caritasa.

Osim Caritasa, Ministarstva, Županije te gradova i općina u okolici, od kojih neki, kako saznajemo, ipak ne podmiruju svoju obvezu, Sigurnoj kući i žrtvama koje u njoj borave, mogu pomoći i pojedinci, udruge, tvrtke ili institucije i to uplatom na žiroračun u Privrednoj banci Zagreb, broj 2340009-1510476575.

sigurna kuća

Povezani članci

Who's Online

We have 260 guests and no members online