HRT prikazuje ciklus filmova dobitnika Oscara

HRT uoči ovogodišnje 92. dodjele najprestižnije filmske nagrade Oscar – koju će izravno i prenositi - započinje s prikazivanjem ciklusa vrhunskih filmova koji su osvajali taj prestižni kipić u nekoj od kategorija za koju su bili nominirani. Ciklus pod nazivom "A Oscara dobiva" završava kako je i počeo, s velikim glumcem i redateljem Clintom Eastwoodom i njegovim westernom "Nepomirljivi" koji igra u nedjelju, 9. veljače u 20:05 sati na Drugom programu.

AND OSCAR GOES TO...

Izvor: MojTv.hr

U ciklusu pod nazivom "A Oscara dobiva" prvi na rasporedu je "Djevojka od milijun dolara", sportska drama Clinta Eastwooda koju će HRT prikazati u nedjelju, 2. veljače u terminu od 20:05 sati na Drugom programu.

Drugi po redu film u ciklusu, u ponedjeljak, 3. veljače, također na Drugom s početkom u 21 sat je drama "Bit će krvi" sa Danielom Day Lewisom.

Treći film u ciklusu je "Birdman – neočekivana vrlina neukosti" s Michaelom Keatonom na rasporedu u utorak, 4. veljače u 21 sat na Drugom. Crna komedija o glumcu koji pokušava oživjeti svoju posrnulu karijeru...

Četvrti film je "Hrabro srce" s Melom Gibsonom na rasporedu u srijedu, petog veljače u 21 sat na Drugom programu. Riječ je o povijesnom filmu smještenom u Škotsku, 13. stoljeće.

Ciklus se nastavlja dramom "Spotlight" koja je na rasporedu u petak, 7. veljače u 20:05 na HTV 1. Drama prema istinitom događaju o tome kako su bostonske novine razotkrile rašireno i dugotrajno seksualno zlostavljanje djece u kojem su sudjelovali katolički svećenici, a nadbiskupija je to godinama zataškavala.

U subotu, 8. veljače na programu su dva filma iz navedenog ciklusa, i to "Kraljev govor", u terminu od 20:05 sati na Drugom programu. London, tridesete godine 20. stoljeća. Britanski princ Albert (b), vojvoda od Yorka, suočen je s velikim osobnim problemom. Muca od djetinjstva osobito u većem društvu i pri javnim nastupima, što stvara loš dojam o njemu kao pripadniku kraljevske obitelji.

Nakon njega, istoga dana na Prvom programu u 22:20 sati na redu je "Argo" sa Benom Afleckom. Povijesna drama. Lažno se predstavljajući kao holivudski producent u potrazi za lokacijom za snimanje znanstveno-fantastičnog filma, CIA-in agent pokreće opasnu operaciju kojoj je cilj spasiti šestero Amerikanaca iz Teherana za vrijeme talačke krize u Iranu 1979.

Ciklus završava kako je i počeo, s velikim glumcem i redateljem Clintom Eastwoodom i njegovim westernom "Nepomirljivi" koji igra u nedjelju, 9. veljače u 20:05 sati na Drugom programu.

Uživajte u Oscarima nagrađenim filmovima dok čekamo na ovogodišnje laureate..

Povezani članci

Who's Online

We have 140 guests and no members online