16. Robokup 2023.

U Imotskom će se od 21. do 23. travnja 2023. održati državna razina natjecanja 16. Robokup 2023. Na natjecanju će sudjelovati preko 100 učenika iz cijele Republike Hrvatske, u pratnji mentora iz osnovnih škola ili udruga tehničke kulture, u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, Zajednicom tehničke kulture grada Splita, Zajednicom tehničke kulture grada Imotskog i OŠ "Stjepan Radić“ Imotski, piše Dalmacija Danas.
Državna razina natjecanja provodi se u tri dijela – strujni krugovi, automatika i upravljanje robotskim vozilom. Prvi dio natjecanja od učenika zahtijeva odlična teorijska znanja u području tehničke kulture, te primjenu tih znanja na praktičnim primjerima pri izradi različitih strujnih krugova pomoću elektroničkih elemenata. Drugi dio, automatika, podrazumijeva povezivanje elektroničkih dijelova u smislenu cjelinu i upravljanjeprogramiranje tih dijelova kako bi u konačnici tvorili jednu cjelovitu tehničku tvorevinu. U trećem dijelu natjecanja učenici iskazuju vlastite vještine upravljanja robotskim vozilom pomoću određenih programa.

Izvor: Dalmacija Danas

Na državnoj razini natjecanja izdvajaju se timovi učenika koji postignu najbolje rezultate u sva tri područja natjecanja, a tim koji se pokaže najboljim u svim područjima Hrvatska zajednica tehničke kulture nagrađuje sudjelovanjem na Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti 2023.

Povezani članci

Who's Online

We have 174 guests and no members online