Svečana dodjela nagrada našim najboljim učenicima i studentima održati će se u srijedu

Svečana dodjela nagrada našim najboljim učenicima i studentima održati će se u srijedu, 21. prosinca 2016. u kino dvorani Dugi Rat s početkom u 18 sati. Tom lijepom prigodom biti će proglašen i najbolji vatrogasac 2016. godine sa područja naše općine. Najbolji sportaši ni ove godine neće biti proglašeni, no svečanost će pjesmom uveličati klapa "Elektrodalmacija" iz Splita.

I ove se godine izgleda nastavlja lani uvedena "inovacija" - IZOSTANAK dotad tradicionalne predbožićne svečane sjednice općinskog vijeća. Izgleda da je općinarima "dosta" jedna svečana sjednica godišnje, ona povodom Dana Općine i praznika Svetog Josipa, a izgleda da su se ionako naši  vjećnici proteklih dana dobro "nasjedili" dogovarajući nedavno usvojeni proračun Općine za 2017. i plana nabave za 2017.

Šteta, imali smo još jedan lijepi običaj u ovo predbožićno vrijeme saznati presjek onoga što su djelatnici naše lokalne samouprave predvođene načelnikom te našim vjećnicima konkretno od lani zacrtanih planova i ostvarili, saznati nešto više o proračunu općine za Novo Lito i o tome na što će se naš novac utrošiti, na koje javne stvari, koje projekte, koje programe, koje planove, koliko će se pri tom sufinacirati kultura, a koliko sport, hoće li i socijalna davanja biti izdašna kao dosad ili nešto malo manja, a onda bi umjesto našeg vječnog načelnika na scenu stupila naša mladost, bilo članovi KUD-a "Dalmacija", brojni pomladak KUD-a i njihov sve bolji orkestar, bilo naši vrlo dobri i odlični učenici i studenti, ponajbolji sportaši te prvi vatrogasac među jednakima, pa bi svi prisutni u dvorani nekadašnjeg kina "Dalmacija" lipo čestitali i zapljeskali svakom našoj nadi, njihovim učiteljicama i učiteljima te ponosnim roditeljima u publici...

SVEČANA, PREDBLAGDANSKA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Piše: Mladen Banović

Da, ima i onih nesretnika i nevoljnika koje stvarno zanima što nam nova ima za reći predsjednik Općinskog vijeća, te naš "vječni" načelnik općine, no mene nekako najviše zanima čuti šeficu općinskih financija, ne samo što ju je lipo vidjeti, nego da nam kaže koju više i detaljnije o Proračunu općine za 2017. te otkud se nakupio toliki proračunski višak - čak 8 milijuna kuna!

Vidi li ovo novinar Vinko, ne gine nam opet naslovnica! Pa nije valjda da ih nismo mogli utrošiti u pripremu dokumentacije za nastavak izgradnje kanalizacijskog sustava, uređenje prometnica i drugih infrastrukturnih zahvata po našim malim mjestima ili u neki od ostalih "mali milijun" općinskih projekata koje stoje na "stand-by.-u" poput zlosretnog projekta  "Korenat Point"...  Zar smo uistinu toliko neefikasni, neorganiozirani i stručno potkapacitirani?

svečana sjednica

Volio bih da mogu na toj i ove godine najvjerojatnije neodržanoj svečanoj sjednici pozdraviti i našu sportašicu i sportaša godine, poslušati svakidašnju jadikovku najboljeg sportskog djelatnika godine, srdačno pružiti ruku našem najspremnijem vatrogascu (dobro, njemu/njoj ću moći čestitati u srijedu), zahvaliti mu i njegovim kolegama i kolegicama na budnosti i oprezu, zahvaliti se javno svim našim javnim "fanaticima" u sportu, kulturi i društvenom aktivizmu, svim marljivim članovima mjesnih odbora i volonterima, koji u ovoj besparici i nevremenu za društveni rad i dalje daju sve najbolje od sebe u svakodnevnom radu u našim udrugama u kulturi, sportskim udrugama i klubovima koji i dalje okupljaju mladost i one vječno mlade duhom.

stanko bandalo

Volio bih u after druženju s djelatnicima općinskog Vlastitog pogona nazdraviti jednom "ljutom" na svemu učinjenom u održavanju okoliša, parkova, plaža i puteva naših malih mjesta i puteljaka poviše njih u Ljetu Gospodnjem koje je na izmaku.

A kad već spominjem lito, želio bio poželiti još više uspjeha (nije da ga nije bilo) direktorici našeg turističkog ureda i "ugnjaviti" je da se još više uključi i sudjeluje u osmišljavanju i podupiranju raznih događanja u mjestima i općini, jer ako se ispod ovog dijelića neba, naši ljudi, MI, ne družimo, uživamo, zabavljamo i kulturno, sportski i rekreativno, pa i duhom, "uzdižemo" iz neabicioznosti našeg okruženja, e onda kako će i zašto to ovdje činiti i naši dragi gosti koji, kažu, sve više dolaze ovdje i zbog toga, a ne samo zbog izležavanja i "izgaranja" na našim lijepim plažama..

Srećom, dodjela nagrada našoj nadarenoj mladosti, postala je zaseban "event". Eto, barem je to ostalo! Neka, naša mladost je to itekako zaslužila.

soportaš godine Šteta samo što će svoje potencijale u potpunosti moći razviti malo podalje od ove naše, čast današnjim svjetlim izuzetcima i lučonošama napretka, ipak poprilično učmale i neambiciozne sredine. Posao će i kruh svoj svagdašnji naši odlikaši najvjerojatnije morati zarađivati podalje od naše male općine, naravno, ukoliko se nešto drastično u Lijepoj našoj i u ovoj našoj maloj sredini ne promijeni. Nabolje!

Eh da, novi predsjedniče Općinskog Vijeća, predlažem da barem dogodine razmislite kako će te je zvati, bilo svečanom ili novogodišnjom ili adventskom ili revijalnom ili posebnom ili božićnom ili javnom (iako bi sve tribale biti takve) ili proširenom... ili nekom sasvim drugom, no svečanu predblagdansku sjednicu Općinskog vijeća općine Dugi Rat kakvu pamtimo nam, ako je ikako moguće, vratite!

Povezani članci

Who's Online

We have 83 guests and no members online