Predstavljamo naše odlikaše

Bruna ŠkaricaBruna Škarica, DućeRođena je 23 siječnja 1991. u Splitu. Osnovno obrazovanje je završila u OŠ "Josip Pupačić" u Omišu, te upisala smjer opća gimnazija u omiškoj srednjoj školi "Jure Kaštelan" (prosjek 5,0). U osnovnoj školi se istaknula kao član novinarske grupe... Ava Marušić, Marušići
Rođena je 24.kolovoza 1991 u Splitu. Pohađala je OŠ „Josip Pupačić" u Omišu, te upisala smjer opća gimnazija u omiškoj srednjoj školi. Tijekom cijelog školovanja prosjek ocjena joj je bio 5,0, a bilo je i školskih godina bez četvorke ...

NAŠI ODLIKAŠI

Izvor: Slobodna Dalmacija

Bruna ŠkaricaBRUNA ŠKARICA, Duće
3. razred, SŠ „Jure Kaštelan" - Omiš

Rođena je 23 siječnja 1991. u Splitu. Osnovno obrazovanje je završila u OŠ "Josip Pupačić" u Omišu, te upisala smjer opća gimnazija u omiškoj srednjoj školi "Jure Kaštelan" (prosjek 5,0). U osnovnoj školi se istaknula kao član novinarske grupe. Ove je godine sudjelovala na županijskome natjecanju iz povijesti za srednje škole, te bila peta na državnome natjecanju iz toga predmeta.

Svake godine tijekom srednje škole sudjelovala je na županijskome natjecanju iz hrvatskoga i engleskoga jezika, koji je pohađala i u školi stranih jezika. Namjera joj je upisati neki fakultet društvenoga smjera.

Privlači je bavljenje filmom, a već je sudjelovala u izradi televizijskih reklama, pri čemu je do izražaja došla njezina kreativnost.

Monika MimicaMONIKA MIMICA, Mimice
4. razred, SŠ „Jure Kaštelan" - Omiš

Rođena je 25. travnja 1990 u Splitu Osnovno obrazovanje je završila u omiškoj osnovnoj školi „Josip Pupačić". Tijekom osnovnog i srednjeg obrazovanja (jezična gimnazija) ostvaruje prosjek ocjena 5,0.

Završila je i srednju glazbenu školu „Josip Hatze" Split, odjel klavir. Sudjelovala je na mnogim solističkim, zbornim i komornim koncertima - u Ilirskom sjemeništu u Omišu, u splitskom HNK, tijekom Omiškoga kulturnog ljeta.

Bila je stalni član zbora i klape „Bepo" u osnovnoj školi. Pohađala je seminare na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te na Moskovskom konzervatoriju. Osvojila je brojne nagrade u muziciranju, među kojima se ističu dvije druge nagrade (2003. i 2005.) na državnom natjecanju (klavir). Već daje privatne satove klavira.

Upisala se na splitski FESB, smjer elektrotehnika i informacijska tehnologija. I dalje se namjerava baviti glazbom.


Ava MarušićAVA MARUŠIĆ, Marušići
2. razred, SŠ „Jure Kaštelan" - Omiš

Rođena je 24.kolovoza 1991 u Splitu. Pohađala je OŠ „Josip Pupačić" u Omišu, te upisala smjer opća gimnazija u omiškoj srednjoj školi. Tijekom cijelog školovanja prosjek ocjena joj je bio 5,0, a bilo je i školskih godina bez četvorke u imeniku. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz matematike i fizike na kojima je ostvarila iznimne rezultate.

Plesala je balet i suvremeni ples, te se bavila atletikom (2006. proglašena najboljom sportašicom grada Makarske). Sad svakodnevno putuje u Split, gdje trenira u ASK-u Split, a školu pohađa u Omišu.

Od osmog razreda članica je kadetske i juniorske reprezentacije. Državna je rekorderka u skoku s motkom za mlađe juniore i juniore u dvorani i na otvorenom
Samo ove godine skupila je pet titula prvakinje Hrvatske, a među mnogim medaljama osvojila je i broncu na Igrama jugoistočne Europe.


Ivana TomasovićIVANA TOMASOVIĆ, Podstrana
4. razred, IV. gimnazija „Marko Marullć" - Split

Rođena je 12 svibnja 1989. Osnovno obrazovanje je završila u OŠ "Strožanac" s odličnim uspjehom, koji postiže i u srednjoj školi. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz biologije i filozofije (četvrto mjesto) te na državnom natjecanju iz filozofije i logike prošle godine. Također se natječe u brzom čitanju te je završila seminare programa „Power reading" - organizator primjenjene komunikacije na Akademiji "Petar Zrinski" 2006. i 2007 godine.

Izvan škole pohađa tečajeve engleskoga jezika, pjeva u mješovitom zboru svoje gimnazije, s kojim osvaja prvo mjesto tri godine zaredom na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži.

Trenirala je judo i košarku.

Povezani članci

Who's Online

We have 142 guests and no members online