Osnovan Narodni trgovački lanac, tvrde da će biti jeftiniji

veletrgovciTodorićev Konzum dobiva jaku konkurenciju. Narodni trgovački lanac (NTL) naziv je nove trgovačke kompanije koja će početi raditi od 1. siječnja 2009. godine, imat će 11 tisuća uposlenih te godišnji prihod od 8 milijardi kuna, priopćili su danas na konferenciji za novinare u Podstrani vlasnici trgovačkih poduzeća koja su se udružila u novu kompaniju. Narodni trgovački lanac čine sljedeći lanci trgovina: Kerum, CBA s Studencom kao najpoznatijim članom, Tommy i Diona (Gavrilović). Navedene tvrtke vjeruju da će zajedno biti moćna grupa na tržištu prehrambenih proizvoda ...

NOVI TRGOVAČKI LANAC

Priredio: M.B.
Izvori: HINA, Dnevnik.hr, Business.hr

kerumNema sumnje je da će ova grupacija sebi donijeti moć, rast i odličnu zaradu. Jer nikakva recesija neće zaustaviti ljude da jedu i kupuju hranu.

Vodeći ljudi novog lanca tvrde kako će hrana na policima njihovih trgovina biti jeftinija.

Najavljene su jednake plaće u svim dućanima ovih vlasnika. Kerumove prodavačice sada imaju 3.500 kuna. Gdje li je nestalo onih najavljivanih 5.000 kuna?

Josip MilavićNa upit hoće li one rasti, vlasnici su oprezni u izjavama.

'Pa nama je u interesu da kad uđemo u EU imamo jaku domaću trgovinu i da osiguramo da hrvatska proizvodnja može prodavati u Hrvatskoj', riječi su Ðure Gavrilovića.

Hmm.. valjda će pod novim veletrgovačkim kišobranom svoje mjesto doista pronaći brojni hrvatski proizvođači, pogotovo oni manji koje uništavaju duuugi rokovi (ne)plaćanja, te prenapregnuti uvjeti "suradnje".
 

Povezani članci

Who's Online

We have 275 guests and no members online