Vozač ozlijeđen u odronu u kanjonu Cetine

U srijedu je u knajonu Cetine put Radmanovih mlinica došlo do odrona oko deset tona kamenja koja su pala na cestu i udarila u auto u kojem je bio vozač Mate Kesić kojeg je odvezla Hitna pomoć. Neke kamene gromade bile su toliko teške da su se duboko zarile u zemlju.
- "Došlo je do pada stijene s velike visine. Jedno vozilo je razbijeno dok se kretalo prometnicom. Vatrogasci su izašli na teren i obavili su svoj dio posla" - kazao je zapovjednik DVD-a Omiš Višeslav Pešić.
- 'Sretan sam, poslije svega sam sretan i zahvalan Bogu što sam preživio' - rekao je Kesić u razgovoru za Dnevnik Nove TV te opisao kako je odron izgledao: 'Užas, očajno. Osjetio sam udarac, dim oko mene, pada kamenje. Nisam ni dokučio što me snašlo, samo sam pobjegao iz tog dima. Kad sam se okrenuo oko sebe, kad sam vidio kako se to obrušava, samo sretan mogu biti'.

TRAGEDIJA IZBJEGNUTA ZA DLAKU

Izvor: Dalmatinski portal

Zbog odrona stijena u kanjonu Cetine do daljnjega se zatvara za sav promet dio županijske ceste ŽC 6166 (Omiš – Kučiće – Zadvarje), kod Omiša. Određen je obilazni pravac do okončanja uklanjanja stijena i drugih radova državnom cestom D8 (Dubci-Slime-Kučiće). Lokalnom će stanovništvu to sigurno stvoriti dodatne probleme, ali odgovorni kažu da je to zbog sigurnosti dok se ne pregleda kritična lokacija i utvrdi stabilnost stijenskih masa.

Upravo na navedenoj prometnici događalo se više odrona te stoga Županijska uprava za ceste Split obavlja periodične preglede cestovnog pojasa i klisura kako bi se smanjila mogućnost nastanka ovakvih situacija.

Odron je komentirao i alpinist Srđan Vrsalović. 'Palo je ovaj put jedan splet kamenja: otprilike desetak tona visine s visine od 100 metara. Točnu lokaciju ne možemo utvrditi s tla, nego ćemo se morati penjati okolo', rekao je.

Ivo Tomasović, gradonačelnik Omiša nam je komentirao novi odron stijena uz Cetinu. - "Nažalost, ne možemo sanirati cijelu planinu, ali nastavit će se snimanja poviše starog dijela kako bi se što više smanjili rizici od odrona. Onako kako su Hrvatske ceste radili s druge strane, kada su počinjali radove na mostu" - rekao je gradonačelnik.

Povezani članci

Who's Online

We have 68 guests and no members online