Česima na Jadranu dosadno i hladno

Od prošle je subote na Jadranu kišovito i hladnije nego je uobičajeno za ovo doba godine pa su se češki turisti požalili svojim novinama Lidove noviny da im je dosadno i da se smrzavaju te da su to mogli i kod kuće. Grupnih povrataka kući još nema, a turistički radnici šalju ljude u razgledavanje znamenitosti i u muzeje. Jedan 39-godišnji austrijski ekonomist kaže da je prošao potez od Šibenika do Splita i da je oduševljen, dok je par u Lapadu htio ponešto pročitati, što nije uspio jer u turistima najpopunjenijem dijelu Dubrovnika knjižare - nema. Od utorka će biti toplije za 4-5 stupnjeva i manje kišovito ...

 

Česima na Jadranu dosadno i hladno

Posljednjih sedam dana na Jadranu je kišovito i hladnije nego je uobičajeno u ovo doba godine pa su turisti uskraćeni za svoju omiljenu dnevnu zanimaciju - sunčanje i kupanje. Nekima je zbog toga dosadno, dok su drugi našli druge stvari za raditi


Piše: Milan Lazarević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Cijelu godinu su se radovali odmoru na moru, a sada bi najradije spakirali stvari i vratili se doma, pišu "Lidove noviny" (najuglednije češke novine) s velikim suosjećanjem za nevolje u koje su zapali Česi zbog lošeg vremena na hrvatskoj obali.

Još prošlog tjedna bilo je ljeto, ali su potom naišle oluje, rekla je ovom listu turistkinja koja se nedavno vratila s hrvatskog Jadrana.

Posljednjih desetak dana Turističko-informativni centri puni su stranih gostiju koji su u potrazi za pravim informacijama kako što bolje provesti odmor, kad već ne mogu uživati u suncu i moru.

Osim za kulturne spomenike, strani turisti najčešće pitaju gdje se mogu spojiti na internet.

Povezani članci

Who's Online

We have 232 guests and no members online