Petar Čulić praizvodi 10 skladbi ponajboljih svjetskih skladatelja povodom desete obljetnice OGF-a

Neno Munitić i "Omiš guitar fest” za deseto izdanje pripremili su nešto posebno. Naime, od 17. do 21. lipnja, deset ponajvećih skladatelja svijeta za klasičnu gitaru povjeriti će deset svjetskih praizvedbi svojih skladbi omiškome gitaristu globalnoga dosega  našem dugoraćaninu Petru Čuliću. da ih u Omišu predstavi svijetu. To su redom: Sergio Assad (Brazil), Dušan Bogdanović (SAD/Srbija/Švicarska), Ernesto Cordero (Portoriko), Gerard Drozd (Poljska), Angelo Gilardino (Italija), Stephen Goss (Wales), Francis Kleynjans (Francuska), Atanas Ourkouzounov (Francuska/Bugarska), Jaime M. Zenamon (Brazil) i Štepan Rak (Češka Republika).
- Ovo je jedinstveni i povijesni projekt, a sama imena skladatelja govore o njegovoj važnosti poručuju iz "Omiš guitar festa". No takva velika gitarska praizvedba nije sve što nudi jubilarno izdanje festivala..

10. OMIS GUITAR FEST

Izvor: Slobodna Dalmacija

Pet mjeseci prije početka, poznat je program jubilarnoga, desetog “Omiš guitar festa" koji na ušću Cetine već puno desetljeće uspješno priređuje direktor Neno Munitić i ekipa, uz malu pomoć sponzorskih prijatelja.

Na festivalu tijekom ove dekade prošli su brojni dokazani gitaristički virtuozi, da navedemo ovdje samo Vlatka Stefanovskog, koji je više puta, ne bez razloga, dolazio u Omiš. Uz ovaj projekt predstavljen je i ostali program "Omiš guitar fešta”.

OGF

Festival će otvoriti mlada dućka pjevačica Gabriela Braičić solistićkim koncertom, uz gitarsku pratnju Vlade Brzovića. Naravno tu je i natjecanje, i to u ćak devet kategorija, po kojem je omiški gitaristički festival poznat i što mu daje na masovnosti. Tu je i bogat popratni koncertni program po gradskim trgovima i kalama.

"Gitara je život, a život je na Omiš guitar feštu!”, sloganom poručuju iz uprave festivala.

Povezani članci

Who's Online

We have 144 guests and no members online