Iz Regije..

Nastavnici Kitica Radman i Josip Srdanović dobitnici Nagrade Grada Omiša za životno djelo

OmišKao i svake godine uoči blagdana svetog Ivana Nepomuka, zaštitnika grada Omiša, te Dana Grada Omiša, vrijedi istaknuti one pojedince, udruge i tvrtke koji su svojim dugogodišnjim javnim i društvenim radom zadužili brojne generacije ili svojim radom i uspjesima nadaleko pronjeli glas o drevnom gradu na ušću Cetine. Srećom, takvih među nama vrijednih isticanja još uvijek ima. Nagrade Grada Omiša za životno djelo dobili su nastavnici Kitica Radman i Josip Srdanović. Osobne nagrade Grada Omiša dobili su Petar Buljević i Ante Pešić Golub. Skupne nagrade Grada Omiša dobili su: Galeb d.d. i sekcija Mladih Gradskog društva Crvenog križa Omiš. Plakete Grada Omiša dobili su Tonći Stanić, Davor Grgat, Branka Huljev, Ante Mekinić i Ivica Piplović. Čestitamo! ...

GRAD OMIŠ

DOBITNICI JAVNIH PRIZNANJA GRADA OMIŠA U 2012.

Izvor: Omis.hr

grb OmišaGradsko vijeće Grada Omiša na 29. sjednici održanoj dana 30. travnja 2012.g. donijelo je odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Omiša u 2012.g.

Nagrade Grada Omiša za životno djelo dobili su:

- nastavnica Kitica Radman za samozatajan, predan i požrtvovan rad posvećen odgoju i obrazovanju generacija učenika te za doprinos kulturi grada Omiša.

- nastavnik Josip Srdanović za samozatajan, predan i požrtvovan rad posvećen odgoju i obrazovanju generacija učenika te za doprinos razvoju tehničke i opće kulture grada Omiša.


Osobne nagrade Grada Omiša dobili su:

- Petar Buljević, prof. za osnivanje Dječjeg teatra „Harlekin“ i Gradskog teatra mladih „Mali princ“ koje osobno vodi s mnogo entuzijazma i odricanja, čime je Omiš nakon dugo vremena dobio amatersko kazalište i predstave koje oduševljavaju publiku svih dobi.

- Ante Pešić Golub za izuzetne rezultate postignute u trekking ultra maraton ligi zbog kojih je dobio poziv izbornika reprezentacije Hrvatske za najveće europsko natjecanje.


Skupne nagrade Grada Omiša dobili su:

- Galeb d.d., povodom šezdesete obljetnice rada za doprinos omiškom gospodarstvu, uspješno poslovanje i visoku kvalitetu usluge u 60 godina dugoj tradiciji proizvodnje rublja.

- sekcija Mladih Gradskog društva Crvenog križa Omiš za doprinos radu Gradskog društva Crvenog križa Omiš te za rad na promicanju socijalne svijesti, tolerancije, suosjećanja i odgovornosti kod učenika, studenata i mladih.


Plakete Grada Omiša dobili su:

- Tonći Stanić za napore u razvoju i promidžbi Lokve Rogoznice i omiškog kraja te uspostavu plodne suradnje izmeĎu hrvatskih društava i institucija s društvima i institucijama gradova u Češkoj Republici.

- Davor Grgat za esperantski i novinarski rad kojim je afirmativno pratio dogaĎanja na području Grada Omiša te za značajno društveno djelovanje.

- dr. Branka Huljev, liječnica školske medicine za plemenit i nesebičan rad sa školskom djecom, pružanje pomoći djeci i roditeljima i izvan radnog vremena te odličnu suradnju s omiškim školama i rad na prevenciji.

- Ante Mekinić, povodom 10. obljetnice manifestacije Dani Mile Gojsalić, čiji je utemeljitelj za dugogodišnji uspješan rad na očuvanju i promicanju bogate kulturne i povijesne baštine Poljica.

- Ivica Piplović za veliki doprinos razvoju muške košarke u Omišu i značajan doprinos u izgradnji školske sportske dvorane.

Povezani članci

Who's Online

We have 152 guests and no members online