Iz Regije..

Savez za Poljica

U petak 24.11.2017. u hotelu "Split" u Strožancu održana je osnivačka skupština udruge "Savez za Poljica". Jednoglasnom odlukom nazočnih 52 skupštinara za predsjednika Udruge izabran je Ante Mekinić, za dopredsjednika Zoran Mihanović, Mislav Gogić za tajnika i Davor Milićević za likvidatora. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Željko Kružičević, a Ivo Banović za predsjednika Suda časti. Za povjerenike Udruge na području Gornjih Poljica izabrani su Damir Kaćunko i Goran Mikas, za područje Srednjih Poljica Hrvoje Čović i Marijo Jakovčić te Duško Karaman i Miroslav Klarić za područje Donjih Poljica. Svi preostali članovi Udruge raspoređeni su u stručna povjerenstva na čelu kojih su Ante Juginović, Tomislav Bagatin, Snježana Kordun, Dražen Vlašić, Jurica Matijević, Ivo Kovačević, Joško Jerčić, Ana Perišić, Mladen Tomić, Mateo T. Klarić i Tonći Jerčić. Misija Saveza za Poljica je nekadašnjoj Poljičkoj knežiji vratiti stari sjaj, a Poljičanima i svim ostalim žiteljima Poljica pružiti novu životnu i radnu perspektivu...

ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA SAVEZA ZA POLJICA

Piše: Ante Mekinić / Poljica.hr
Izvor: Poljica.hr


Vizija Udruge "Savez za Poljica" je reafirmacija, ustroj i brendiranje Poljica u statusu suvremene hrvatske povijesne regije ili u nekom drugom, Poljičanima i drugim žiteljima Poljica prihvatljivom obliku, s ciljem očuvanja sveukupnog poljičkog identiteta i stvaranja pretpostavki za očuvanje prostorne i razvojne cjelovitosti Poljica u granicama nekadašnje Poljičke knežije, općine, župe ili republike.

Savez za Poljica svoje djelovanje temelji na demokratskom dijalogu sa svim dionicima poljičkog civilnog društva (javnim, privatnim i građanskim sektorom) te Poljicima nadležnim jedinicama lokalne samouprave u cilju njihova umrežavanja u jedinstveni proces revitalizacije Poljica kroz društveno (socijalno) poduzetništvo u svrhu unaprijeđenja kvalitete življenja i održivog razvoja, uz puno uvažavanje sveukupnog poljičkog tradicijskog naslijeđa.

Na taj način definirat će se i kriteriji za prepoznavanje inicijativa i/ili projekata koje će Savez za Poljica razvijati ili podupirati neovisno o nositeljima realizacije istih.

Poljica
  Foto: Mladen Vušković

Članom Saveza za Poljica može biti svaka fizička i pravna osoba koja prihvaća temeljno načelo o prostornoj i razvojnoj cjelovitosti Poljica u granicama nekadašnje Poljičke knežije zapisanima u Poljičkome statutu. Sve ostale razlike među članovima su dobrodošle.

Zbog toga je i moto Udruge kratak i jasan: Sve za Poljica!

Poljica

Zainteresiranima za članstvo u Udruzi obrazac Pristupnice dostupan je ovdje, a za više informacija molimo kontaktirajte nas putem e-pošte na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili pozivom na mobitel 091 544 33 03.

Poljica

Poljica

 

Povezani članci

Who's Online

We have 201 guests and no members online