Iz Regije..

Tko tu koga voza: Omišani bi prodali stari kolodvor, a 30-ak metara dalje gradili novi?

Ima tri godine i pet natječaja, na koje se nitko nije javio, da Grad Omiš, i bivša i aktualna vlast, prodaje gradski autobusni kolodvor na području Ribnjaka, pa je nova konstelacija snaga u Gradu odlučila – izmjestiti ga i prodati zemljište bez postojeće zgrade. Odluka je donesena na zadnjoj, 13. sjednici Gradskog vijeća (28. siječnja), na kojoj je devet vijećnika bilo za prodaju, četvero protiv te dvoje suzdržano (od 17 vijećnika, 15 je bilo prisutnih). No, ni najnovijom odlukom nije se smirila bura podno kule Mirabela, piše Slobodna Dalmacija. - Novi kolodvor gradimo tridesetak metara istočnije od postojećeg, znači bliže centru grada. Osim nove zgrade, jer postojeća je u poprilično lošem stanju, i nadalje ćemo imati četiri perona za autobuse, sa svim popratnim sadržajima: dio za prodaju karata, sanitarni čvor, ugostiteljski prostor... – smiruje dr. Zvonko Močić, predsjednik Gradskog vijeća. Prodajom starog kolodvora riješila bi se vodovodna mreža u zaleđu, pa bi se okončali radovi na sportskoj dvorani, cesta u Priku, završila bi se dva vrtića – u Ribnjaku i u Kučićima, nasula bi se plaža uoči sezone... mnogo toga ćemo moći realizirati dobivenim novcem od prodaje zemljišta koje, moramo svi priznati, sada leži neiskorišteno, a na mjestu novog kolodvora, čija je gradnja predviđena u roku od dva mjeseca, ostaje nam još prostora i za dodatne gradske sadržaje, kaže Močić.  – Vjerujte mi, novi kolodvor se neće izgraditi, a mi ćemo ostati bez kolodvora i vrijednoga gradskog zemljišta – sumnje iznosi gradski vijećnik HSS-a Milivoj Juričić, koji je među onima koji su glasali protiv prodaje ove čestice..

OMIŠKI GRADSKI OCI ODGOVARAJU

Izgradit ćemo novi kolodvor i još dobro zaraditi

Izvor: Slobodna Dalmacija

Nije zabonacalo na ušću Cetine, jer građanima i nadalje nije jasno zašto se sada prodaje "čisto" zemljište, bez poprilično derutne zgrade kolodvora, i znači li to da će Omiš, kao turistička destinacija, grad s tridesetak mjesnih odbora u svojem zaleđu, ostati bez – kolodvora.

Od omiških 37 mjesnih odbora većina je u zaleđu, te su stanovnici osuđeni na javni prijevoz i autobusni kolodvor, pa su, nakon prve informacije kako će se kolodvor graditi u kampu, kilometar dalje od centra grada, predsjednici mjesnih odbora uputili Gradu peticiju protiv takvog rješenja. Nakon nove odluke da kolodvor ipak bude čak bliže od sadašnjega tridesetak metara, mjesni čelnici koje smo kontaktirali ne kriju zadovoljstvo.

PROČITAJTE VIŠE..

Povezani članci

Who's Online

We have 188 guests and no members online