Iz Regije..

Bonaca na ušću Cetine

Omiški proračun za 2022. godinu, vrijedan 93,33 milijuna kuna, jednoglasno je usvojen na sjednici Gradskog vijeća. To je bila večer političke sinergije svih omiških stranačkih predstavnika koji su u ovo predblagdansko vrijeme svojim sudjelovanjem i djelovanjem pokazali podudarnost i zajedništvo u cilju dobrobiti grada i njegovih stanovnika. Moglo se to čuti i vidjeti tijekom cijele sjednice, pogotovo kod drugog rebalansa ovogodišnjeg proračuna i prijedloga financijskog plana za 2022. kada je Josip Banović (HDZ) dao do znanja svim prisutnima kako je stav stranke na čijem je čelu da se podrži novi proračun, a isto su napravili i s rebalansom. Za “protuuslugu” vladajuća većina usvojila je amandman HDZ-ove Tihane Barišić po kojem će se odvojiti dvadesetak tisuća kuna godišnje za angažman još jednog liječnika u omiškoj Hitnoj medicinskoj pomoći koji bi jedan tjedan mjesečno tijekom zime radio u pripravnosti. Omiški parlamentarci također kroz vijećnička pitanja dali su “prođu” HDZ-ovim planovima i po pitanju isplata božićnice i uskrsnice umirovljenicima u 2022., jer su protekle dvije godine bile zakinuti zbog pandemije i slabijeg priljeva novca u gradski proračun, piše Mladen Nejašmić na stranicama Slobodne Dalmacije..

Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Također je dogovorena projektna suradnja oko zajedničkog nastupa vezano za izgradnju cestovnog pravca Gata - Zvečanje, kao i donošenje novog Prostornog plana grada i Urbanističkog plana uređenja mjesta Blato na Cetini. To je tek načelni dogovor lokalnih političkih rivala koji nije ušao u proračun, ali oko kojeg će se povesti zajednička briga s ciljem realizacije.

Sloga i suradnja u vijeću. Koje lijepe vijesti iz gradića s ušća Cetine! Mnogim našim sredinama, pogotovo našoj, dugoratskoj, ovo je za primjer. Jer može se!

Povezani članci

Who's Online

We have 193 guests and no members online