Zanimljivosti..

Ivan iz parfumerije

Ivan LozićDa parfemi nisu samo sa dame i gospodu, nego i za četveronožne ljubimce i nije neka novost na "dekadentnom" Zapadu. Ali kad se u metropoli otvori parfumerija koja u ponudi ima 90-ak najjačih, najcjenjenijih svjetskih brandova, i kad se među mirisima mogu naći oni dizajnirani i za kućne ljubimce koji očito 'žive na visokoj nozi' i kad je direktor parfumerije Institut Parfumeur Flores za čije su otvaranje trebale čak dvogodišnje pripreme, a koja je vrlo brzo postala popularna kod hrvatskih vlasnika konja i pasa, naš dugoraćanin Ivan Lozić, stručnjak za mirise, e onda ta vijest iz Slobodne Dalmacije zaslužuje da se spomene i na našem portalu ...

PARFUMEUR FLORES

U Zagrebu otvorena ekskluzivna niche parfumerija Institut Parfumeur Flores


 Piše: Tanja Šimundić Bendić / Slobodna Dalmacija
 Izvor: Slobodna Dalmacija

Niche parfumerije čuvaju kreacije najboljih svjetskih nosova za mirise, karakterizira ih da nemaju zaštitna Ivan Lozićlica, ne reklamiraju se plaćenim oglasima i imaju strogu selektivnu distribuciju.


Niche parfumerija

Koncept niche parfumerije, jedine u cijeloj ovoj regiji, označava prodaju svjetskog parfemskog luksuza. Znači najboljeg od najboljeg na tržištu luksuzne svjetske ponude. Sljedeći grad u Hrvatskoj u kojem bi se ovakav institut mogao otvoriti trebao bi biti - Split.

U ponudi imaju 90-ak najjačih, najcjenjenijih svjetskih brandova. A kada se uzme u obzir da samo iz tri kuće dolazi stotinjak različitih mirisa, tada dolazimo do broja od više od tisuću parfema koje nudi ovaj Institut.

- Dolaze nam ljudi iz svih krajeva Hrvatske i ostalih europskih zemalja, oni koji su svjesni što imamo. Ovo je mjesto na kojem se parfem ćuti, traži, gdje kupce dugo ispitujemo što žele, radimo selekciju i puštamo ih da na miru odaberu onaj za sebe - kaže Ivan Lozić, direktor parfumerije za čije su otvaranje trebale čak dvogodišnje pripreme.


Eskluzivna ponuda

Svaka roba ima svoga kupca, pa i ona od 5135 kuna, koliko stoji 50 mililitara parfema u spreju Number one, čiste ekskluzive iz branda engleskog dizajnera namještaja Clivea Christiana.

I ovaj miris ima hrvatske kupce, navodi Lozić, tvrdeći kako je riječ o parfemu u čiji sastav ulaze najbolja berba egipatskog jasmina, kristalizirana vanilija s Tahitija, kao i sandalovina iz starih indijskih stabala koje čuva vojska.

Proizvede se samo tisuću bočica godišnje, dolaze iz stare, gotovo pa izumrle i od Clivea otkupljene tvrtke koja je nekoć radila parfeme za englesku kraljicu Viktoriju. Stoga ne čudi što se flakoni diče čepom koji nosi gravuru krune.

- To je tek dio naše ekskluzivne ponude koja je na domaće tržište donijela dosad neviđene trendove. Silno smo ponosni na posjedovanje kolekcije preparata koji nam dolaze iz 800 godina starog firentinskog samostana Santa Maria Novella, u kojem se 400 godina rade mirisi i toaletne vode.

Tu je i brand Robert Piguet s parfemom Bandit, koji je obožavala Marlene Dietrich. Takvih ekskluziva imamo puno - kaže Lozić.


Osobni miris - 60.000 eura!

Svatko može imati svoj osobni miris, koji se naručuje od kreatora u nekoj od glasovitih pariških kuća. Takav luksuz stoji od 45 do 60 tisuća eura za litru parfema u kristalnom flakonu, a sve nakon višesatnih konzultacija koje imaju nekoliko dodatnih proba.


Parfemi i za kućne ljubimce

Novost u ponudi parfumerije Institut Parfumeur Flores su parfemi za pse i konje. Potražnja za parfemom za pse po jednostavnom imenu 'Dogne' ne jenjava, a najviše je bila izražena za božićne i novogodišnje blagdane.

I miris za konje, po nazivu 'Horse', nedavno se pojavio u ponudi, također je iz linije Il profumo poznate talijanske aromaterapeutkinje Silvane Casoli. I taj je, kaže stručnjak za mirise Ivan Lozić, direktor kultne parfumerije, vrlo brzo postao popularan kod hrvatskih vlasnika konja.

Povezani članci

Who's Online

We have 360 guests and no members online