Tradicionalni koncert FDK Omiš u Zagrebu

Prvi vikend adventa u Zagrebu ove je godine bio posebno svečan. Uveličale su ga najbolje hrvatske klape koje su došle na 34. tradicionalni svečani koncert FDK Omiš "Pismo moja, hrli tamo – Zagrebu na dar". Održan pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, ove godine u nešto kasnijem terminu nego uobičajeno, koncert se preklopio s prvom nedjeljom adventa. Tu su činjenicu iskoristili organizatori priredivši, večer ranije kao uvertiru, druženje klapa u okviru manifestacije Advent u Zagrebu. U dobrom raspoloženju okupile su se klape i unatoč hladnoći s veseljem zapjevale i napravile pravu malu senzaciju u Tkalčićevoj ulici kojom se nije moglo proći od znatiželjnih prolaznika koji su se zaustavljali da poslušaju pjesme. Ambijent uređene Stare Tkalče i zvuci klapskih i božićnih pjesama tako su najavili koncert u Lisinskom i Božić pred vratima...

Izvor: FDK.hr

Sam koncert održan 2. prosinca pristojno je napunio dvoranu Lisinski, a svi koji su nedjeljno večer iskoristili za uživanje u izvedbama najboljih hrvatskih klapa nisu ni najmanje požalili te su se puni lijepih dojmova vratili svojim domovima.

Tradicionalni koncert FDK Omiš u Zagrebu

Na koncertu je sudjelovalo devet najuspješnijih klapa nagrađenih prošlog srpnja na 52. FDK u Omišu. Osim Omišana još su redom nastupali: Ankora (ž) i Praska (m) iz Podstarane, Kampaneli (mj) iz Donjih Kaštela, Vinčace (m) iz Novog Vinodolskog, Luše (ž) iz Splita, Kaše (m) iz Dubrovnika te domaćini, ujedno i laureati s osvojenim najsjajnijim odličjima u Omišu, ženska klapa Armorin i muška klapa Stine iz Zagreba.

Poseban trenutak prepun emocija dogodio se na samom kraju koncerta kada su izvedbom pjesme "Cesarica" sve klape odale počast Oliveru Dragojeviću, velikom glazbeniku koji nas je ove godine napustio.

Povezani članci

Who's Online

We have 189 guests and no members online