Otvoren sedmi sajam Eko-etno Hrvatska

"Eko-etno stvara prostor za one koji čuvaju našu tradiciju i običaje, daje im mjesto gdje će se okupiti i prezentirati. Zemlja smo velike kulturne raznolikosti koju treba predstaviti kako bi se očuvala", naglasio je ministar Čobanković u prigodnom govoru prilikom otvaranja sedmog i dosada najvećeg Eko-etno Hrvatska sajma ruralnih proizvoda i usluga u zagrebačkoj Areni. Po prvi put otvoreni su i međunarodni Eko-etno Europa sajam te Eko-etno Tour koji se bavi  ruralnim turizmom. Sajam je otvoren od 14. do 18. listopada, svakodnevno od 10 do 20 sati. Sajam svakodnevno nudi mnoštvo zanimljivih kulturnih, zabavnih i edukacijskih sadržaja, projekcije eko filmova, wellness&spa program, kulinarske radionice, te neizostavne degustacije najfinijih delikatesa i autohtonih pića ruralnih krajeva Hrvatske ...

EKO-ETNO LIJEPA NAŠA

Otvoren sedmi sajam Eko-etno Hrvatska


 Izvor: Hrvatski farmer


Tradicionalni sedmi i dosada najveći Eko-etno Hrvatska sajam ruralnih proizvoda i usluga u zagrebačkoj Areni otvorio je u ime Otvoren je sajam Eko-etno Hrvatskapredsjednice Vlade ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković.

Po prvi su put otvoreni i međunarodni Eko-etno Europa sajam te Eko-etno Tour koji se bavi ruralnim turizmom.

Organizator sajma, tvrtka Hrvatski farmer, upriličila je gostima na otvaranju pravi mali show koji je najavio bogatstvo događanja, proizvoda i usluga koji će se u narednim danima nuditi na Eko-etnu. Uz Udrugu Šokačka grana i KUD Drenjanci koji su zapjevali na početku, održane su čak tri modne revije etno odjeće. U ulozi manekenki i manekena okušale su se najbolje hrvatske sportašice, načelnici i predstavnici općina, te učenice srednje škole.

„Eko-etno stvara prostor za one koji čuvaju našu tradiciju i običaje, daje im mjesto gdje će se okupiti i prezentirati. Zemlja smo velike kulturne raznolikosti koju treba predstaviti kako bi se očuvala“, naglasio je ministar Čobanković u prigodnom govoru prilikom otvaranja sajma.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i mnogi visoki državni dužnosnici, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, župani, gradonačelnici i načelnici iz cijele Hrvatske.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pohvalio je napore organizatora i napomenuo: „Eko-etno je prepoznat kao lider u regiji, a siguran sam da će u budućnosti biti i debelim slovima upisan na širu sajmišnu kartu Europe. S tom ćemo se mišlju i sljedeće godine vratiti, na osmi Eko-etno.“

Prvi dan sajma posjetile su i nove zvijezde ove jedinstvene manifestacije, troje ždrebadi autohtone hrvatske pasmine Međimurski konjEko, Etno i Dukatica. Pripadnici kritično ugrožene domaće vrste kupljeni su kroz akciju Hrvatskog farmera i njihovih partnera Dukata i Hrvatske lutrije, ali i uz doprinos posjetitelja koji su kupnjom ulaznice pomogli ovim konjićima da pronađu siguran dom u novoj ergeli.

Na Eko-etnu ove godine sudjeluje čak 665 izlagača iz svih dijelova Lijepe naše, ali i iz četiri zemlje stranih partnera.

Sajam svakodnevno nudi mnoštvo zanimljivih kulturnih, zabavnih i edukacijskih sadržaja, projekcije eko filmova, wellness&spa program, kulinarske radionice, te neizostavne degustacije najfinijih delikatesa i autohtonih pića ruralnih krajeva Hrvatske.

Za petak (16. listopada) od 9 do 11 sati najavljeno je i snimanje milenijske fotografije Šime Strikomana, te se svi zainteresirani pozivaju da dođu na parkiralište Arene Zagreb. Nakon snimanja sudionici snimanja će moći besplatno posjetiti sajam.

Sajam je otvoren od 14. do 18. listopada, svakodnevno od 10 do 20 sati.

Povezani članci

Who's Online

We have 245 guests and no members online