Javni poziv srednjim strukovnim školama za provođenje turističkih projekata i inicijativa

Ministarstvo turizma je s ciljem poboljšanja kvalitete ugostiteljsko–turističkih kadrova i općenito srednjeg strukovnog obrazovanja u turističkom sektoru, objavilo javni poziv namijenjen srednjim strukovnim školama za promociju, jačanje kompetencija i podizanje kvalitete ljudskih potencijala. Ukupno 350 tisuća kuna iz programa bit će dostupno za širok spektar projekata, koji uključuju stvaranja turističkih proizvoda, promocije i uvođenja IT komunikacijskih tehnologija i sl. Javni poziv je otvoren do 28. veljače 2018., a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata pogledajte ovdje.

Izvor: HRTurizam.hr

Bespovratne financijske potpore dodjeljivat će se za novi turistički proizvod za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi. Pozivaju se škole da prijavljuju projekte temeljene na povezivanju javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti, pozitivnim učincima u zaštiti okoliša, uvođenju novih tehnologija, uključivanju strateški definiranih posebnih oblika turizma (nautički, zdravstveni, kulturni, poslovni, golf, cikloturizam, ruralni i planinski, eno i gastro, omladinski, socijalni i dr.), zatim za projekte nastale u suradnji s drugim obrazovnim sektorima u svrhu razvoja turizma (IT-elektrotehnika i računalstvo, kreativni, poljoprivreda i prehrana,  zdravstvo i socijalna skrb, grafički, umjetnost i dr.) te za nove oblike promocije kao što su branding, uvođenje IT komunikacijske tehnologije (korištenje društvenih mreža, internet) i dr.Projekte mogu prijaviti srednje strukovne i umjetničke škole čiji su osnivači županija ili Republika Hrvatska, a svaka škola koji se kandidira na projekt, prijavljuje tim koji se sastoji od 1 voditelja projekta (profesor/mentor) i najmanje 3 člana (učenika).

Iznos zatraženih sredstava može najviše biti 20 tisuća kuna, ukoliko se prijavljuje jedan prijavitelj (škola), odnosno 40 tisuća kuna ukoliko se prijavljuju dva ili više prijavitelja (partneri).

Povezani članci

Who's Online

We have 152 guests and no members online