Javni poziv za program poticanja razvoja turizma na turistički nerazvijenim područjima

otociMinistarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavili su javni poziv za Program poticanja razvoja turizma na turistički nerazvijenim područjima u 2012. godini. Temeljem programa će biti dodjeljivana bespovratna sredstva najkvalitetnijim kandidiranim projektima, kojima je cilj obogaćivanje turističke ponude, razvoj novih i inovativnih proizvoda te unaprjeđenje turističke infrastrukture u nerazvijenim područjima, kao i stvaranje novih turističkih odredišta ...

Izvor: Hina, Lider

„Uz jačanje turizma, koji može biti pokretač ukupnog gospodarstva slabije razvijenih područja naše zemlje, cilj nam je kroz ovaj program osigurati uvjete za razvoj cjelogodišnje turističke ponude. Osim toga, želja nam je potaknuti i snažniji razvoj posebnih oblika turizma, koji moraju pronaći svoje mjesto u ukupnoj ponudi, bez obzira radi li se o kontinentalnim ili priobalnim nedovoljno razvijenim područjima“ – rekao je ministar turizma Veljko Ostojić i dodao da je njihov daljnji razvoj preduvjet definiranja Hrvatske kao zemlje doživljaja za različite turističke segmente.

Javni poziv je otvoren do 8. lipnja 2012. godine, a za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem ovog programa imaju mogućnost kandidirati projekte, između ostalih, trgovačka društva, obrti, zadruge, udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, putničke agencije, javne ustanove i dr. Ministarstvo turizma i HTZ su za ovaj program ukupno izdvojili 5,7 milijuna kuna.

Povezani članci

Who's Online

We have 107 guests and no members online