Ivo Jelić: Dogovoreni rat za stvaranje velike Hrvatske i velike Srbije

Ivo JelićIvo Jelić, general bojnik i prvi zapovjednik Četvrte gardijske brigade i počasni građanin Općine Dugi Rat, u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju iznio je tezu prema kojoj je stvaranje velike Srbije i velike Hrvatske na uštrb Bosne bilo dogovoreno između Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana. "Glavni uzrok građanskih ratova na Balkanu je Kosovo, a rat je pokrenut iz Londona", tvrdi Jelić. "Beograd je želio rat kako bi Srbe iz kninske i bosanske krajine preselio na Kosovo i tako promijenio tamošnju 'krvnu sliku'. To je ono kad Tuđman govori o "humanom preseljenju", kaže Jelić ...

DOGOVORENI RAT?

General bojnik Ivo Jelić:

Tuđman i Milošević sreli su se 42 puta dogovarajući stvaranje velike Hrvatske i velike Srbije

Izvor: Slobodna Dalmacija

Uoči rata Srpska akademija nauka i umetnosti ocjenjuje da se problem Kosova, kao najveće rak-rane Beograda, konačno treba razriješiti, i to stvaranjem velike Srbije. Da bi to postigli, treba im partner na Balkanu, a to je Zagreb. Partneru je ponuđena velika Hrvatska, koja je trebala uzeti čitavu zapadnu Bosnu, po uzoru na nekadašnju Banovinu Hrvatsku, ali je Zagreb bio zadovoljan i zapadnom Hercegovinom.

Beograd je želio rat kako bi Srbe iz kninske i bosanske krajine preselio na Kosovo i tako promijenio tamošnju “krvnu sliku”. To je ono kad Tuđman govori o “humanom preseljenju”. Tuđman je naš najiskreniji političar jer je otvoreno govorio o tome. Lijepo je rekao da će državu dati u vlasništvo 200 obitelji i da smo svi drugi stoka sitnog zuba. I to je i ostvario, jedino je malo promašio to za 200 obitelji, jer u Hrvatskoj danas ima 260 milijardera, kako je javno iznio HDZ-ov ekonomist dr. Goran Marić. To su za mene ratni profiteri.

Ivo Jelić

Činjenica je da su se pobunili hrvatski Srbi, računajući na potporu JNA. A činjenica je i da su Hrvati provocirali iz Zagreba: Tuđman je rekao da je sretan što mu žena nije Srpkinja, Mesić je Srbima poručivao da iz Hrvatske mogu odnijeti samo zemlju koju su donijeli na opancima, a Đođan je govorio o šiljastim srpskim glavama.

Također je činjenica da su Srbi prvi zapucali, jer je prva žrtva bio Hrvat, splitski vozač iz “Dalme” Vinko Elez. Dakle, pobunili su se Srbi, a to su bili građani Hrvatske. Znači, građani Hrvatske pobunili su se protiv drugih građana Hrvatske. Ako to nije građanski rat, što je onda građanski rat? Istina, Srbija i JNA su odmah skočili u obranu Knina i tzv. Krajine, i tu je onda već druga priča, tad nastupa međunarodna agresija na Hrvatsku.

PROČITAJTE VIŠE ...


Izrečenim tezama o izdanom Vukovaru i Domovinskom ratu kao građanskom, dogovorenom ratu, umirovljeni general Ivo Jelić podigao je pravu buru među braniteljskom populacijom i svojim bivšim suborcima. Priopćenja izlaze kao sa trake ...

Povezani članci

Who's Online

We have 148 guests and no members online