Zanimljivosti..

Izgubljeni u prijevodu

flertflertMuškarci jednostavno ne razumiju seksualne signale žena, ne razumiju treptanje okicama, hihotanje, smisao ruža za usne ili crvene haljine. - Sviđam joj se? Ne sviđam joj se? - Muškarcima je ova dilema prirođena, pokazalo je novo istraživanje koje je pokazalo kako su muškarci pomalo glupi kad je u pitanju razumijevanje znakova flerta koje im žene upućuju. Štoviše, rezultati su pokazali kako su muškarci ovakve znakove seksualnog sviđanja skloni tumačiti kao - prijateljske! ...

Sav taj trud uzalud

Piše: A.Z. / Javno.hr
Izvor: Javno.hr

Ipak, to ne znači da žene trebaju izbaciti iz uporabe diskretnu šminku jer nisu svi znakovi flerta izgubljeni u prijevodu. Postoje značajne razlike među muškarcima, neki od njih su vještinu čitanja ženskih signala doveli do savršenstva – tvrdi voditeljica studije Coreen Ferris s američkog sveučilišta Indiana.

Slijepi, ili?

U svrhu istraživanja znanstvenici su napravili eksperiment na 300-tinjak muškaraca i žena koji su promatrali fotografije žena u raznim pozama i s raznim mimikama i odjećom koje su potom morali ocijeniti kao: prijateljske, seksualno zainteresirane ili one koje odbijaju.

Muški dio ispitanika puno je lošije procjenjivao fotografije od ženskih volontera. Naime, većinu su seksualnih signala procjenjivali - prijateljskima.

- Istraživanje dokazuje da su i u ovom području žene superiornije. One puno bolje razumiju govor tijela. Zato je žena često zbunjena muškarčevom nesposobnošću shvaćanja da nam se sviđa. Prosječni muškarac ili uopće ne vidi da nam se sviđa ili pretpostavlja da ga žele sve žene, uvijek i svuda – izjavila je Kathy Lette, autorica nekoliko bestsellera.

Povezani članci

Who's Online

We have 167 guests and no members online