Nikola Buljević odradio triatlon od 76,5 km!

Nikola Buljević- Odlično se osjećan, čudo, ka da san se sad iz postelje diga. Samo šta san gladan, pa jedva čekan večeru, - govori Nikola Buljević iz Omiša, a za njim, evo ga, još je slan i mokar, stenju kilometri. Sve ih je Nikola svladao, a da je trebalo, i još bi. No, i ovih 76,5 kilometara bilo je dosta da prijatelju, nećemo ga sada imenovati, dokaže da sportaš početnik tu udaljenost može prijeći za manje od sedam sati. Nikola je, naime, za okladu plivao od Pučišća do Ruskamena (5,5 kilometara za 1 sat i 30 minuta), pa je potom vozio bicikl od Ruskamena preko Dubaca, Šestanovca, Blata na Cetini i Gata do Omiša (66 kilometara za 2 sata i 40 minuta), da bi na koncu trčao od Omiša do Radmanovih mlinica i natrag (11 kilometara za 1 sat i 20 minuta). - Okladija san se da ću za manje od sedan uri odradit triatlon na stazi koju mi je prijatelj odredija. A s obziron da san na cilj stiga nakon pet i po sati i da me sad čeka guštanje na besplatnoj večeri, onda moran bit zadovoljan,- kaže 32-godišnji Buljević ...

IGRE BEZ GRANICA

Za okladu odradio triatlon od 76,5 km i zaradio večeru za 20 ljudi

Nikola Buljević iz Omiša isplivao je od Pučišća do Ruskamena (5,5 km za 1 sat i 30 minuta), pa je potom vozio bicikl od Ruskamena preko Dubaca, pa ...

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Na večeri, naravno, neće biti sam. Oklada je, naime, uključivala još dvadeset gladuša kojima je, pravo za reći, bilo sasvim svejedno hoće li Nikola uspjeti. A uspio je. Iako mu je jučerašnji triatlon bio prvi u životu.

Kriza na bicikli

- Luda glava zamislila, luda glava ostvarila. Niti me ko trenira, niti me ko savjetova, sve san sam odradija - smije se Nikola, dodajući kako ga je prije starta najviše zabrinjavalo pedaliranje, jer na bicikl godinama nije bio sjeo - prošlo je iznenađujuće lako.

Nikola Buljević

- Čak san i jugo, iako je bila najavljena bonaca, dobro podnija. Malu krizu ima san na bicikli, ali nakon desetak minuta prošla je sama od sebe - objašnjava novopečeni triatlonac.

Nikolini prijatelji nadaju se kako će “ruta svetoga Nikole”, a tako su je nazvali ne samo zbog oklađenog Buljevića, nego i zbog toponima na startu i cilju, postati tradicionalni izazov za triatlonce, pa su ideju o utemeljenju novog natjecanja šapnuli i omiškome dogradonačelniku Ivi Tomasoviću, koji je dočekao svog odvažnog sugrađanina.

E, i to mi obavezno napišite. Nisan pliva samo za okladu. Nego i za svoj grad. Da se napokon u njemu nešto napravi. Da se maknemo od cirkusa koji godinama u njemu vlada, -  zaključuje Buljević.

Nikola Buljević

Povezani članci

Who's Online

We have 489 guests and no members online