Ivan Mimica: Nikad u životu nisam bio bolji

Ivan MimicaStatistika će potvrditi riječi Omišanina Ivana Mimice. najboljeg igrača KK Split, ali dojam još više. Dojam kod svih koji prate momčad s Gripa, Šuter Žutih na prosjeku je od 23.5 poena. Split vlada A-1 ligom s omjerom 8-2, makar nema Tonija Katića (operacija koljena, odigrao samo tri utakmice) i Ante Grgurevića (nastupio u samo dva susreta). Mimica je spalio Zabok sa 38 poena, Kvarneru je strpuo 31, a još pet puta imao je 20 ili vise koševa. - Ne bih previše govorio o sebi, momčad je najvažnija. No, točno je. nikada nisam igrao bolje - kazao je 32-godišnji Omišanin ...

KOŠARKA

IVAN MIMICA:

Nikad u životu nisam bio bolji

Ivan Mimica obilježio je prvi dio prvenstva A-1 lige u kojemu KK Split drži prvo mjesto

KK Split

Piše: D. Burazin / Sportske novosti
Izvor: Sportske novosti

- Činjenica je da imamo omjer iznad svih očekivanja s obzirom na sve probleme koji nas prate. Sigurno bismo bili još bolji da smo kompletni, ali praktički smo već osigurali Ligu za prvaka, pa ne trebamo žaliti ni za čim.

Samo treba izdržati

Za njega je normalno da predvodi ovu momčad u kojoj je puno mladih, nije mu problem preuzeti odgovornost.

Ivan Mimica

- Kako je i Toni Dijan često ozlijeđen, logično je da Srdan Subotić i ja povučemo, omogućimo mladima da se osjećaju slobodnije na parketu. Ja se osjećam stvarno dobro, fizički sam sto posto spreman. Kad bi se nas dvojicu maknulo sa strane, imali bismo uvjerljivo najmlađu momčad u ligi, prosjek ispod dvadeset godina.

Klub je napravio vrhunsku stvar što se odlučio za forsiranje mladih, rezultati uopće ne pate i sada samo treba lzdržati.

KK Split

Od ovih mlađih izdvojit će Domagoja Vukovića, tinejdžera sa sjajnim osjećajem za igru.

- Vuković ima vrhunske predispozicije da se razvije u odličnog košarkaša. Stvarno je dobar, oduševljava me kako lijepi "banane".
Pet ih je imao protiv Dubrovnika, tri u jednom napadu gostiju. U tom su trenutku Mimica i Subotić bili na klupi, ali su skakali na noge da bi pljeskom nagradili poteze mladog Riječanina.

- Nadam se da hi u Ligi za prvaka mogao zaigrati i Nikola Vujčić, da će se Grgurević oporaviti. U tom bi slučaju moglo biti zanimljivo, jedino su tri zagrebačka kluba trenutačno jača od nas. Sa svima ostalima možemo igrati i pobijediti ih.

Ivan Mimica

Poznata je stvar da Split praktički funkcionira bez novca, ali niti to ne može trajati dovijeka.

- Imali smo sastanak s Upravom prije desetak dana, dali su nam garancije da će se situacija popraviti. Mi im vjerujemo i zato se ne opterećujemo.

Ivan Mimica

Povezani članci

Who's Online

We have 490 guests and no members online