'Vridne ruke obale, zagore i škoja' u Trogiru

vridne ruke dalmacijeManifestacija "Vridne ruke obale, zagore i škoja" održat će se ovu godinu treći put u Trogiru od 25. - 27. svibnja 2012. na trogirskoj rivi. Uvod u ovu manifestaciju bit će 24. Međužupanijska smotra učeničkih zadruga koja će se održati na trogirskoj rivi 24. svibnja s početkom u 10 sati. U sklopu manifestacije upoznat ćete se s vridnim rukama i uradcima učeničkih zadruga obale, zagore i škoja Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, gdje će učenici zadrugari sa svojim voditeljima pokazati dio onog što rade u svojim školama, rukotvorine koje izrađuju s naglaskom na očuvanje kulturne baštine i običaja svog zavičaja te zaštitu okoliša i u poljoprivrednoj proizvodnji ...

VRIDNE RUKE OBALE, ZAGORE I ŠKOJA

Izvor: DalmacijaNews, Slobodna Dalmacija

Manifestacija "Vridne ruke obale, zagore i škoja" svoje otvaranje imati će u petak u 12 sati na trogirskoj rivi. Ovu godinu prijavilo je svoje sudjelovanje čak 70 izlagača: proizvođača autohtonih proizvoda, rukotvorina, i tradicijskih obrta iz cijele Hrvatske, što pokazuje iznimno veliki interes koji vlada za sudjelovanjem na ovoj manifestaciji.

Vridne ruke obale, zagore i škoja

U petak s početkom u 20 sati u atriju Kneževog dvora održat će se glazbeno scenska drama "Poljička malatija" u izvedbi KUU Sv. Kliment iz Gornjeg Sitnog i pučkih pjevača iz Dubrave.

Poljički soparnik

U subotu s početkom u 20 sati na trgu Ivana Pavla II. na rasporedu je 3. Smotra folklora Splitsko-dalmatinske županije. U programu smotre sudjelovati će 13 kulturno umjetničkih društava.

Pokrovitelji sajma su Splitsko-dalmatinska županija, Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

Povezani članci

Who's Online

We have 382 guests and no members online