Trnbusi: Spavate li mirno piciginaši s Baća?

Lani uspostavljena tradicija novogodišnjih skokova u hladnu Cetinu nastavljena je u Trnbusima i u 2017. Prvog dana Novog lita mladu tradiciju su nastavili hrabri Trnbušani Petar Stanić (35), Zdravko Rodić Čakura (45), Ivan Rodić, Luka Jurić i Luka Tomić (svi u dvadesetima), te Ivan Šarić (18), koji su na popularnom kupalištu Stružica skočili u hladnu Cetinu toplu svega 3,5 stupnja Celzija. Osim skoro svih mještana ovog lipog Poljičkog mista, događaj su prigodnim slovom zabilježili i novinari Slobodne Dalmacije, posvetivši Trnbuškim "tuljanima" posljednju stranicu prvog ovogodišnjeg izdanja. Spavate li mirno piciginaši s Baća?

TRNBUSI

Novogodišnji skokovi u ledenu Cetinu

Piše: Mladen Banović

- Ljeti se ovdje gotovo svakodnevno kupamo, i onda smo 2015. došli na ideju da se na istom mjestu okupamo upravo na Novu godinu. Sastavili smo ugovor, potpisali ga i dogovorili smo se da tko ga ne ispoštuje mora platiti - janje! Lani nas je devet ispunilo obećano, jedan je odustao, pa smo se proveselili pečenom janjcu - kazao je Zdravko Rodić Čakura.

Trnbusi: Spavate li mirno piciginaši s Baća?

Naravno, janje se i ove godine ispeklo, iako nitko nije odustao, lipo se marendalo a zahvaljujući dobroj, kripnoj spizi i domaćem vinu nitko od natjecatelja nije završio s temperaturom, a valjda i neće..

Povezani članci

Who's Online

We have 203 guests and no members online