Ima li pravde na Pantovčaku?

Ivo JosipovićOd predsjednika Josipovića sad se očekuje da se iscrpno izjasni o svemu, jer priče o pogodovanju Hrvatskog društva skladatelja (HDS) tvrtci Josipovićevog prijatelja Marka Vojkovića, koje su objavljene u nizu medija nisu niti šaljive niti bezazlene. Da je ovakvo što objavljeno o Josipovićevom protukandidatu na izborima Milanu Bandiću - mediji bi ga dosad tri puta razapeli i skinuli s križa. U Josipovićevom slučaju ne može se ne zamijetiti da televizija o tome ne daje ništa, da dnevne novine o tome ne pišu, da su radio postaje nijeme kao jato riba. Ostane li predsjednik pak štur u odgovorima kao dosad - bit će to znak da na Pantovčaku nešto gadno smrdi, nešto što definitivno nije PravDa..., piše Ladislav Tomičić na stranicama Novog Lista o aferama vezanim uz ZAMP. Pročitajte  ...

IMA LI PRAVDE NA PANTOVČAKU?

Predsjedniče Josipoviću, očitujte se!

Piše: Ladislav Tomičić / Novi List
Izvor: Novi List

Internet portal Index.hr iz pera novinara Ilka Ćimića objavio je ugovor koji je Hrvatsko društvo skladatelja 2004. godine potpisalo s Markom Vojkovićem, predsjednikovim kućnim prijateljem. S obzirom na to da je poznato kako je Josipović dugo bio najmoćniji čovjek u redovima HDS-a, a samim tim i ZAMP-a koji se bavi zaštitom autorskih prava, odnosno s obzirom na to da je bio jedan od glavnih zagovornika zakona koji je ZAMP-u omogućio milijunske prihode na ime autorskih prava, javnosti nije trebalo dugo da se zapita kakvog utjecaja je Josipović imao na sklapanje poslova ZAMP-a s tvrtkom njegovog kućnog prijatelja.

Josipović i Vojković nisu se u početku obazirali na ovu priču, ali iz dana u dan ona je bivala sve veća. Kulminacijom se smatrao nastup vlasnika Indexa Matije Babića u emisiji Aleksandra Stankovića, gdje je na predsjednikov, odnosno na račun njegovog prijatelja Vojkovića iznesen niz optužbi.

Babić je i Vojkovića i Josipovića pozvao da ga tuže smatraju li da ih je oklevetao. Tužba do danas nije najavljena, niti, koliko znamo podnesena. Uslijedila je štura Josipovićeva obrana i Vojkovićev intervju u Poslovnom listu, ali priča time nije okončana.

Naprotiv, u jučerašnjem broju tjednika Novosti iz pera novinara Nikole Bajte objavljena je prava bomba. Tvrtke predsjednikovog prijatelja Vojkovića samo u trogodišnjem periodu od 2008. do 2010. godine od Hrvatskog društva skladatelja uprihodile su 111,5 milijuna kuna.

Novosti priču temelje na važećim financijskim izvješćima, a njihov novinar uvjerljivo obara osnovne teze šture Josipovićeve obrane, odnosno predsjednikov navod da nije bio upućen u ugovor koji je HDS/ZAMP 2004. godine sklopio s tvrtkom Marka Vojkovića...

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 198 guests and no members online