Ekološka rasvjeta donosi 40% uštede

ekološka i učinkovitija javna rasvjetaOpćina Dugopolje počela je realizirati projekt ekološke javne rasvjete na svome području vrijedan skoro dva milijuna kuna. Prema riječima načelnika Općine Dugopolje Zlatka Ževrnje riječ je o projektu kojeg sa 67 posto financira sama Općina, a 33 posto su bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša. Marljivi općinari planiraju projektom uštedjeti i do 40 posto na potrošnji električne energije za javnu rasvjetu, kao na smanjenju održavanja, a za 4,5 do pet godina imali bi povrat sredstava cijele investicije... Hm.. a da i naši Općinari upale Excel i naprave računicu za ekološko (pr)osvjetljenje Općine? ...

DUG..OPOLJE

Ekološka rasvjeta donosi 40 % uštede

Piše: Mia Sesartić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Ovaj je projekt veoma važan za našu općinu jer ćemo imati na godišnjoj razini čak 40 posto ušteda, kako kroz manju potrošnju električne energije za javnu rasvjetu,tako i na smanjenju njezina održavanja. Tako bismo tijekom jedno 4,5 do pet godina imali povrat sredstava cijele investicije - planira Ževrnja dodajući kako će kroz program ekološke javne rasvjete biti postavljeno čak 1.560 rasvjetnih tijela na području čitave Općine.

ekološka i učinkovitija javna rasvjeta

Svi radovi bit će završeni do kraja mjeseca.              

Nositelj projekta, odnosno izvođač radova jest tvrtka "Brodomerkur" d.d. iz Splita, izabrana kao najpovoljnija na javnom natječaju, veli Ževrnja.

Dugi Rat - lučica - noću

Povezani članci

Who's Online

We have 325 guests and no members online