Edukacija o strateškom planiranju u kulturi i obrazovanju

Edukacija zainteresiranih o strateškom planiranje u kulturi i obrazovanju održati će se u Omišu u utorak i srijedu, 13. i 14. rujna 2016. u vremenu od od 10:00 do 16:00 sati u koncertno-kazališnoj dvorana CZK Omiš u prostorima nekadašnjeg Ilirskog sjemeništa na Priku, u organizaciji Centra za kulturu - Omiš, Prokultura – Split, Ureda državne uprave u SDŽ i OŠ "Josip Pupačić". Edukacija je namijenjena dionicima u području kulturnih politika ne samo u organizacijama kulture, nego i onima iz gradske, regionalne i državne uprave. Cilj je ukazati na važnost strateškog pristupa i planiranja, od razine pojedinih organizacija do djelovanja u partnerstvu.

Izvor: CZK Omiš

Cilj ove edukacije jest primijeniti naučeno iz teorije u osmišljavanju strateškog plana organizacije u svim segmentima, izabrati program, timove i način rada, operacionalizirati teoriju u svakodnevnoj praksi te razlikovati kvalitetno od nekvalitetno osmišljene organizacije. Uključiti upravne i komunikacijske predispozicije u ostvarenje zacrtanog na razini grada kroz nužno partnerstvo.

Broj polaznika je ograničen zbog osobnog pristupa edukaciji i pripreme materijala. Prijaviti se (naziv/ ime i prezime, kontakt, organizacija, adresa, OIB) možete na e-mail: prokultura.split @ gmail.com .

Kotizacija je 200 kn (uključuje edukativne materijale). Uplata kotizacije ide na žiro račun HR572340009 1110118904 .

PROGRAM

Utorak:
Podjela društva na sektore, Osnovna znanja o kulturnim politikama (definicija, glavni i sporedni instrumenti), Vrste planiranja u kulturi, Osnovne vrijednosti svake organizacije (misija, vizija, strategije, ciljevi), Civilno društvo i vrste organizacija civilnog društva, Historijska mapa, Analiza postojećeg stanja – PAEI analiza, SWOT analiza, PEST analiza, SMART analiza.

Srijeda:
Ciljevi razvoja organizacije (kratkoročni i dugoročni), Odabir strategija organizacijskog razvoja, Vrste strategija, Organigram, Matrica procesa odlučivanja, Analiza potrebnih ljudskih resursa i plan kadrovskog razvoja za 4 godine, Odnos prema korisnicima te definiranje potreba, Potrebni materijalni resursi za razvoj organizacije: materijalni, informatički, tehnički, prostorni, Vremensko-troškovne tablice, Evaluacija.

O predavaču

Vitomira LončarVitomira Lončar, glumica, producentica, osnivačica i ravnateljica kazališta Mala scena, doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s tezom o kazališnoj tranziciji u Hrvatskoj. Završila brojne formalne i neformalne edukacije, a profesionalna je i certificirana TQ trenerica. Ekspert u području kulturnog menadžmenta i strateškog planiranja. Odigrala šezdesetak uloga u kazalištu, na filmu i televiziji za koje je nagrađivana brojnim nagradama i odlikovanjima. Producirala je osamdesetak predstava i događanja, osnivačica je Mreže neovisnih kazališta u RH te prvog hrvatskog kazališnog klastera "Zmajevo gnijezdo". Radila kao Senior Research Fellow na Universitetu Royal Holloway u London, UK, a sudjeluje u SWAN Innovation projektu kao Senior Research Advisor. Producirala međunarodne projekte: Borges (Filipini), Ifdentity (Španjolska) te Superheroj praizveden u Nacionalnom kazalištu u Seulu, Koreja. Od 2008. je u zvanju docenta. Objavljuje znanstvene i stručne radove u zemlji i inozemstvu. Dobitnica brojnih nagrada i priznanja uključujući i Orden Danice s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi (1995).

Povezani članci

Who's Online

We have 457 guests and no members online