Splitska luksuzna kuća zdravlja za penzionere

Meri Tomić, voditeljica projektaPovodom međunarodnog dan starijih osoba koji se obilježava danas, 1. listopada, kada posebno želimo skrenuti pažnju na važnost prilagođavanja životne sredine i potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, te na promicanje kvalitete života i aktivnog starenja naših seniora, lijepo je znati da i u našoj sredini ima smještaja za penzionere, i to kakvog! Slobodna Dalmacija donosi priču o rezidenciji za umirovljenike na splitskim Gripama, gdje se upravo dovršava sedmokatno zdanje za luksuzni smještaj umirovljenika koje će imati i najmoderniju polikliniku sa specijalističkim ordinacijama, fizikalnom terapijom i medicinsko-biokemijskim laboratorijem, bazenima, welnessom, kinom, restoran, čitaonica, interent kutak... Nažalost, to je dostupno samo umirovljenicima malo dubljeg džepa, i onima koji si to mogu priuštiti.. − Sve sobe i apartmani bit će potpuno prilagođeni korisnicima, s klimatizacijom na daljinsko upravljanje, telefonom, plazma-televizorima, internetom i hladnjakom, a cijelo vrijeme na usluzi će im biti 20-ak zaposlenika rezidencije "Dioklecijan" - objašnjava naša dugoračanka Meri Tomić, voditeljica projekta i buduća voditeljica umirovljeničke rezidencije ...

SPLITSKA LUKSUZNA KUĆA ZDRAVLJA

U raj za penzionere za 1300 do 2000 eura mjesečno

Piše: Denis Krnić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


luksuzna kuća zdravljaInvestitor projekta je poznata splitska tvrtka SEM 1986, a umirovljeničku rezidenciju projektirali su Lovre Petrović i Eugen Širola.

− Vrijednost ove investicije je 15 milijuna eura, a objekt je trenutno u fazi unutrašnjeg uređenja − postavlja se keramika, liče se zidovi itd... − nakon čega slijedi opremanje soba, apartmana i zajedničkih prostorija te uređenje okoliša zgrade − objašnjava Meri Tomić, voditeljica projekta i buduća voditeljica umirovljeničke rezidencije.

Kako kaže Meri Tomić, osim rezidencije, budućim će korisnicima, ali i ostalim građanima Splita, biti na raspolaganju poliklinika sa specijalističkim ordinacijama, fizikalna terapija i medicinsko-biokemijski laboratorij. Sve skupa, bit će to nešto neviđeno za tuzemne i inozemne umirovljenike malo dubljeg džepa.

Jesen života, kako mnogi nazivaju umirovljeničke dane, u splitskoj rezidenciji, za one koji to sebi mogu priuštiti, može biti duga i lijepa.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 623 guests and no members online