Ministar Mrsić u druženju s dalmatinskim umirovljenicima

umirovljeniciMinistar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i njegov zamjenik Božidar Škubelj sa suradnicima bili su gosti Matice umirovljenika Splitsko-dalmatinske županije, kojom prilikom su im se pridružili i predstavnici Sindikata umirovljenika Grada Splita. Ugledne goste je pozdravio Miljenko Boban, predsjednik Matice umirovljenika naše županije i potpredsjednik MUH za Dalmaciju, koji je kazao kako u našoj županiji ima 101.165 umirovljenika s prosječnom mirovinom od 2.308,65 kn, što je nešto iznad prosjek mirovina u Hrvatskoj, koje iznose 2,151 kn. U županiji djeluje 12 Matica umirovljenika, a u regiji Dalmaciji 45, sa 14.000 članova ...

Ministar Mrsić u druženju s dalmatinskim umirovljenicima

Piše: Davor Grgat

Ovom prilikom gosti su odgovarali na brojna aktualna pitanja, oko mirovinskog sustava, odnosno o izračunu najnižih mirovina, te o povećavanju kapaciteta Domova za starije i nemočne osobe, kao i o njihovim previsokim cjenama.

Ministar Mrsić, pored ostaloga je rekao:

"O mirovinama i mirovinskom sustavu treba napomenuti da se sa usklađivanjem mirovina kreće već sada, za ožujak i nastavlja se u rujnu mjesecu tekuće godine. Mirovine će se isplaćivati redovito, ono što smo rekli nema govora o nikakvoj stabilizaciji sustava na račun umirovljenika.

Mirovine nisu velike, nažalost, nemamo mogučnosti da mirovine budu veće. Kada se oporavi gospodarstvo i kad krenemo nabolje u Hrvatskoj, tada možemo govoriti i o malo boljem udjelu mirovina. Što se tiče oporavka, tek kad krene gospodarstvo, kada krenu investicije, kad krene bruto nacionalni dohodak na gore trebat ćemo barem šest mjeseci da to vidimo na padu broja nezaposlenih.

umirovljenici s ministrom Mrsićem

Dakle kraj godine ili početak nove godine u 3-4 mjesecu trebao bi se osjetiti pomak nabolje. To vam je sada isto kao i 2003 godine. Ona Vlada je tada napravila određene pomake a plodovi toga su se vidjeli tek 2004, 5 i 6 godine, kad je bila najmanja nezaposlenost.

Tako da smo mi sada nakon deset godina ponovno na nekakvom početku, ali se nadam da ćemo biti nešto pametniji, pa da ćemo znati kapitalizirati to što ranije nismo znali...".

Povezani članci

Who's Online

We have 346 guests and one member online

  • admin