Iz Regije..

Omiš Summer Frei 2024.

Svima najdraže doba godine se vratilo! Napravite mjesta u kalendaru za ljetna događanja u susjedstvu, u Omišu, Poljicima i okolici nešto zanimljivo se događa skoro svaki dan od 3. lipnja do 1. listopada!
Nakon dvije uspješne godine, Turistička zajednica grada Omiša najavljuje povratak "Omiš Summer Frei" događanja, i to svakog tjedna, od 3. lipnja od 1. listopada.
Poznati  “Zimmer Frei” generacijama je bio neizostavni simbol ljeta u Dalmaciji. No, već treće godine, taj naziv se preobrazio u “Summer Frei” te predstavlja bogati program ljetnih događanja za sve generacije i ukuse. Pripremili su 10 različitih događanja namijenjenih za obitelji, ljubitelje sporta, kulture, glazbe, prirode i filma. Većina događanja su potpuno besplatna, predbilježbe nisu potrebne, a ni izlaz se ne naplaćuje.
Tako ljubitelji kulture mogu istražiti bogatu povijest na vođenim turama u gradu i posjetima muzejima te otkriti tajne gusarske povijesti. Za one koji vole ostati aktivnim za vrijeme odmora, pripremili su grupne tjelovježbe uz more, poput pilatesa i aqua aerobika, kao i uzbudljive vođene šetnje do tvrđave na 303 metra nadmorske visine. Za opuštene i romantične večeri, donose klapske nastupe u staroj gradskoj jezgri, ali i kino večeri na Gradskoj plaži. Mislili su i na najmlađe te za njih pripremili kreativne i sportske aktivnosti, gdje drugo nego na omiškoj velikoj plaži.
Provjerite program u nastavku članka i zakoračite u “Omiš Summer Frei”.

OMIŠ SUMMER FREI 2024.

Izvor: TZG Omiša

Preuzmite program “Omiš Summer Frei” događanja (PDF).

 


HISTORY IN FLIP-FLOPS

Ponedjeljkom u 9 sati

Ako se osjećate znatiželjno nakon prve jutarnje kave, japanke na noge te krenite put Turističkog informativnog centra. Točno u 9 sati počinje besplatna tura u trajanju od 90 minuta na kojoj možete upoznati brojne znamenitosti Omiša. Upoznajte se s lokalitetima kao što su tvrđava Mirabela, Poljički trg, crkve sv. Mihovila, sv. Roka i Duha Svetoga i jedinstvena Kuća sretnog čovjeka. A nakon ture, ostane vam cijeli dan za uživanje u suncu i moru!
 

MOONSCREEN CINEMA

Ponedjeljkom

Ako volite provoditi vrijeme ispod zvjezdanog neba uz kokice, ručnik pod ruke jer vam donosimo kino projekcije na Gradskoj plaži Punta. Svakog ponedjeljka, (počevši od 24. lipnja) uživajte na besplatnim projekcijama pod zvijezdama - od animiranih filmova do holivudskih blockbustera. Svi filmovi su titlovani na engleskom jeziku, a početak projekcija je - kada padne sunce! Točno vrijeme početka projekcija za određene datume možete provjeriti na našim mjesečnim rasporedima događanja koji se nalaze u nastavku.

 
AFTER BEACH HISTORY

Utorkom, 19:00 / 20:00 sati

Umorni od klasičnih afterpartyja na plaži? Ovo ljeto probajte nešto potpuno drugačije i provedite kasno poslijepodne u Povijesnom muzeju Poljica u Gatima. Svega nekoliko minuta vožnje automobilom od centra Omiša, naša interpretatorica kulturne baštine, obučena u legendarnu lokalnu heroinu Milu Gojsalić, dočekat će vas i odvest vas na putovanje u prošlost. Saznat ćete više o legendi Mile Gojsalić i društvenom ustroju Poljičke republike, a koja je bila inspiracija Thomasu Mooru za njegovo poznato djelo “Utopia”.

Utorkom u 19 sati (na engleskom jeziku) i 20 sati (na hrvatskom jeziku). Ulaznica za muzej: 3 € (odrasli) / 1,50 € (djeca)
 

SUNSCREEN WORKOUT

Utorkom i četvrtkom, 9:00 / 11:00 sati

Spremni ste za aktivan odmor uz laganu i zabavnu tjelovježbu? Donosimo vam vođene treninge na plaži i u moru. Od početka srpnja, sve su generacije pozvane da nam se pridruže u plićaku, na 30-minutnom treningu SunScreen Aqua Aerobic (11:00 sati) ili na laganoj tjelovježbi u hladu Parasol Pilates (9:00 sati).

 
SUMMER HATS HIKE

Srijedom, 8:00 sati

Pratite sljedeće korake: 1) zgrabite najveći šešir za sunce , 2) uskočite u cipele za planinarenje, 3) nanesite debeli sloj kreme za sunčanje, 4) uzmite veliku bocu vode!

Sad ste spremni za laganu planinarsku turu put najboljeg panoramskog pogleda kojeg ćete doživjeti tijekom boravka u Omišu. Iskusni vodiči iz PD Imber čekaju vas ispred Turističkog informativnog centra i vode vas na uspon od 303 metra, sve do tvrđave Fortica. Putem će vam iskusni vodiči otkriti tajne flore i faune, te pokazati mjesta na kojima se odvijala fascinantna povijest našeg drevnog grada. Uspon do Fortice traje otprilike 45 minuta, a broj planinara je ograničen - stoga dođite na vrijeme!

Ulaznica za tvrđavu Fortica: 3,50 €

 
ICE CREAM A CAPPELLA NIGHTS

Četvrtkom navečer

Autentična glazba, bez autotunea, s čistom emocijom! Upoznajte našu tradicionalnu klapsku glazbu, čija je vrijednost prepoznata kao nematerijalna kulturna baština UNESCO-a, a koja svojom snagom možete otopiti i najhladnija srca, i pokoji sladoled. Čarobne glasove pronaći ćete na ulicama Omiša, a lokacije se mijenjaju, stoga osluškujte odakle dolaze očaravajuće melodije, počevši od 6. lipnja!

Vrijeme početka nastupa može varirati tijekom ljetnih mjeseca. Za točne termine pogledajte mjesečni raspored u nastavku.

 
POSTCARDS FROM THE PAST

Petkom, 10:00 sati

Na vođenoj turi i radionici saznajte sve o fascinantnoj povijesti tri različita pisma koja su se kroz povijest koristila na ovim područjima. Svakog petka, počevši od 14. lipnja, priključite se vođenoj turi u Gradskom muzeju Omiš te se pridružite radionici glagoljice, gdje ćete uz našu pomoć napisati jedinstvenu razglednicu s vašim imenom i pozdravima na starom pismu!

P.S. Vođena tura i radionica glagoljice su BESPLATNE. Ulaznica za Gradski muzej Omiš: 3 €.
 


 
PIRATES’ TREASURE TALES

Petkom, 19:30 sati

Nekoć smo bili ponosni gusari, a sada jedva čekamo podijeliti naše priče s vama! Upoznajte priče o životu i morskim avanturama naših slavnih gusara u posebnom okruženju - na tvrđavi Mirabela! Petkom navečer, počevši od 14. lipnja, uživajte u pogledu na grad u društvu naše kostimirane interpretatorice kulturne baštine, koja će otvoriti škrinju punu priča vrijednih slušanja.

 Ulaznica za tvrđavu Mirabela: 5 €.

 
SURFBOARD OF HERITAGE

Jedna večer svakog mjeseca

Spremite se na bliski susret sa zvukovima, ritmovima i kulturnim nasljeđem Omiša! Pridružite nam se na folklornim večerima ispunjenim tradicionalnim nošnjama i melodijama, koje vam pripremaju KUU Mosor Gata (14. lipnja, 13. srpnja) te KUD Dalmacija Dugi Rat (2. kolovoza i 6. rujna). Uživajte u zvukovima i plesovima iz naše prošlosti pod otvorenim nebom!

 
KIDS’ BEACH BUCKET

Tijekom srpnja i kolovoza

100% za djecu! Srijeda u Omišu znači omiljenu zabavu za vaše najmlađe - uz besplatne hit lutkarske predstave, klaunove, radionice slikanja, sportske aktivnosti, edukativne igre i još mnogo toga, i to svega par metara od plaže. Slobodno ostavite sve igračke za plažu u apartmanu i učinite srijedu njihovim (i vašim…) omiljenim danom u tjednu!

Spremite se za ljeto uz pregršt dobrih trenutaka - mjeseci pred nama puni  su zabave, raznih aktivnosti i opuštanja, i to skoro svakog dana u tjednu. Za velike i male obitelji, parove i one koji putuju sami - svi mogu pronaći nešto za sebe u Omišu. Ako ste ljubitelj glazbe, filma, povijesti, prirode ili sporta, pripremite se iskusiti sve što vam Omiš nudi.

Povezani članci

Who's Online

We have 87 guests and no members online