Iz Regije..

Zadvarje: Načelnik osuđen zbog bespravne gradnje u kanjonu Cetine

slap GubavicaŽupanijski sud u Splitu pravomoćno je okončao slučaj koji se vodio protiv Općine Zadvarje i njezinog načelnika Branka Krnića zbog bespravne gradnje u zaštićenom području kanjona rijeke Cetine. Krnić je osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno, a Općina na 15 tisuća kuna kazne, što će se morati platiti u roku od šest mjeseci. Problem je ispao sa izvođenjem radova na cesti u blizini slapa Gubavica, odnosno, izgradnji kampa sa osam montažnih kuća tijekom kolovoza 2009. godine ...

Piše: Kristina Balić / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews


U istom postupku, po optužnom prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, zbog bespravne gradnje osuđeni su i Poljoprivredna zadruga Duare, i to na novčanu kaznu od 20 tisuća kuna, te upravitelj Josip Puceković, i to na uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora.

slap GubavicaProblem je ispao sa izvođenjem radova na cesti u blizini slapa Gubavica, odnosno, izgradnji kampa sa osam montažnih kuća tijekom kolovoza 2009. godine. Puceković je, navodi se u presudi, u rujnu nastavio s radovima unatoč znaku o zatvorenom gradilištu Građevinske inspekcije.  

Krnić je kategorički tvrdio da nije bilo devastacije te da su htjeli napraviti šetnicu s vidikovcem, biciklističku stazu i križni put, sve po usvojenom prostornom planu Općine Zadvarje. Puceković je također tvrdio da je sve radio u skladu sa zakonom te da mu nije jasno zbog čega je tužen.

Povezani članci

Who's Online

We have 472 guests and no members online