Iz Regije..

Zadvarje planira hotel na Vruji

VrujaMožda i jesmo mala općina, ali siromašna sigurno nismo - riječi su s kojima nas je dočekao Branko Krnić, načelnik općine Zadvarje, uglavljene između Šestanovca, Makarskog primorja i omiške rivijere. I dok najbliži im Šestanovac ima izlaz na autocestu, Zadvarje ima izlaz na more. Komadić ali zlata vrijedan. Vruja je, istina, sinonim za surovost prirode i stijene oderane burom, no upravo njena jedinstvenost prednost je koju općinari žele iskoristiti kako bi Zadvarje ucrtali na hrvatsku turističku kartu. Hotel na Vruji, i to elitni, s pet zvjezdica, mogao bi, smatra načelnik Krnić, biti atrakcija kakve nadaleko nema ...

ZADVARJE PLANIRA HOTEL NA VRUJI

Na Vruji uskoro hotelski kompleks, 550 soba s pet zvjezdica

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor:
Slobodna Dalmacija

- Urbanističkim planom je predviđeno da na dijelu Vruje koji ne spada u zaštićeno područje, a to je potez prema Brelima, bude izgrađen hotelski kompleks s 550 kreveta. Budući da je riječ o iznimnoj lokaciji koja se prostire na 8,2 hektara, zainteresiranih investitora već ima, no zasada ne bih govorio o njihovim imenima jer konkretnih pregovora nije bilo - otkriva Branko Krnić.

vruja

Zadvarska turistička zona usklađena je i sa županijskim Prostornim planom, tako da, smatra Krnić, nikakvih problema oko izgradnje hotela ne bi smjelo biti.  - Sve je sada na nama, no nema žurbe, ne mora hotel preko noći biti gotov. Najvažnije je da je teren dokumentacijski čist i spreman za dolazak investitora - napominje Krnić.

Povezani članci

Who's Online

We have 258 guests and one member online

  • admin