Iz Regije..

Ministar Lorencin potpuno neupućen u naše lokalne probleme

Ministar turizma Darko Lorencin, sudjelovao je na vježbama Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u Omišu, odnosno Radmanovim mlinicama i kanjonu rijeke Cetine, koje su simulirale akcije spašavanja uz pomoć helikoptera i spašavanja na vodi. Prvi put u povijesti HGSS-a jedan visoki Vladin dužnosnik spustio se među gorske spašavatelje, te tako jasno dao naznačiti kako za volontere koji godišnje spase stotine života, pri čemu su samo tijekom lanjske sezone izveli više od 1200 akcija, dolaze bolji dani i kako pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić ubuduće neće morati javno vapiti za opremom i većom državnom skrbi, piše Slobodna Dalmacija i Fosal.hr. Posjet ministra turizma Darka Lorencina Omišu obilježila je njegova potpuna neupućenost u lokalna zbivanja. Premda je na zamolbu da prokomentira građevinske radove na omiškoj obilaznici, koji se bučno i neprekinuto odvijaju unatoč negodovanju gostiju i stalnim prosvjedima iznajmljivača, ushićeno odgovorio kako je to pitanje jedva čekao, pokazalo se da niti zna gdje se ta obilaznica nalazi, niti o kakvim radovima govorimo ...

KAD MINISTAR NEMA POJMA GDJE JE DOŠAO

Ministar Lorencin se obrukao neupućenošću u Omišu

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: FB Radmanove Mlinice
Izvor: Slobodna Dalmacija


A, najgore od svega, pokazalo se da ne zna ni tko mu je tijekom jučerašnjega dana bio domaćin, odnosno tko je gradonačelnik grada kojega je posjetio i čije je čari – panoramska vožnja helikopterom, slobodno penjanje, rafting, zipline – osjetio.

Ministar Lorencin u Radmnaovim mlinicama

Štoviše, Lorencin je, piše Slobodna Dalmacija, upravo lokalnu samoupravu, odnosno visokog čovjeka zamotane ruke koji je stajao ispred njega, prozvao kao glavne krivce za radove u turističkoj sezoni, te ih je pozvao da se ubuduće suzdrže od takve prakse.

- Sugerirao bih svima koji s radovima zalaze u ljetne mjesece neka već sada, u srpnju 2014. godine, počnu pripremati radove za 2015. godinu. Nema, naime, smisla trošiti novac na promociju, a onda turistima pokazivati ovakvu sliku – kazao je Lorencin, otkrivajući kako njegov ured najviše prigovora na sezonske građevinske radove dobiva upravo iz Omiša.

Na pitanje tko je kriv što radovi na obilaznici i dalje traju, ministar je ponudio jasan odgovor:

- Lokalna samouprava je kriva! Njihovi komunalni redari moraju izići na teren i zatvoriti gradilište.

U tom je trenutku progovorio i visoki čovjek sa zamotanom rukom. Na Lorencinovo iznenađenje, predstavio se kao gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić.

- Gospodine ministre, oprostite, ali niste u pravu – počeo je Kovačić, da bi potom odsavio pripremljeni papir.

- Evo, ovdje vam sve lijepo piše. Ovo je dokument kojim se potvrđuje da je omiška obilaznica gradilište od državnog interesa nad kojim Grad nema nikakvu ingerenciju. Kad bismo zatvorili “Viaduktovo” gradilište riskirali bismo tužbu i gubitak novca.

Vi biste, međutim, itekako mogli i trebali reagirati. Uostalom, koliko mi je poznato, vaše ministarstvo dijeli zgradu s Ministarstvom prometa, pa bi vam i komunikacija trebala biti jednostavnija i brža – objasnio je, ne bez zajedljivosti, Kovačić, a ministar se stao ispričavati.

E, on nije tako mislio, e govorio je općenito, e pitanje mu je bilo neprecizno postavljeno, e tko je uopće investitor obilaznice, e “Hrvatske ceste” kažete, e to je onda nešto sasvim drugo, e dođite poslije u Radmanove mlinice da o svemu popričamo.. E, gdje je uopće ta obilaznica?!


PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 363 guests and no members online