LiDraNo: Sridu stabal u Dubravi pisat oću ime tvoje..

Osnovna  godine "1.listopada 1942." Čišla, odnosno njena područna škola u Dubravi bila je domaćin ovogodišnjeg LiDraNa, smotre stvaralaštva u literalnim, dramskim i novinarskim radovima učenika škola s područja Dugog Rata i Omiša s zaleđem, dakle učenika OŠ  “1.listopada 1942.“ Čišla, OŠ "Dr.fra Karlo Balić" Šestanovac, OŠ "Josip Pupačić“ Omiš, OŠ "Jesenice“ Dugi Rat i OŠ Srijani. S obzirom na sadržaj i kvalitetu radova stručna povjerenstva nisu imalo lagan posao odlučiti i prosuditi koji je od radova na natjecanju najbolji, koga poslati u idući krug natjecanja, na Županijsku smotru, a kome se toplo zahvaliti na uloženom trudu uz poruku "vidimo se i dogodine". Za primjetiti je da se i u ovim našim manjim poljičkim školama radi sa dušom i sa srcem, da se ulaže veliki trud u odgoj i obrazovanje naše djece, da je tu ljubav prisutna, prije svega prema hrvatskom jeziku, a kroz jezik onda i prema zavičaju, domovini,jer znamo da je to nekako istoznačnica, i čini mi se da dok god žive ova naša mala sela i ove male škole da nema straha za naš zavičaj i za naš hrvatski jezik, koji će se na ovakav način "očuvati“, s osmjehom na licu, često primjećenim na licima sudionika ovogodišnjeg LiDraNa u drevnom poljičkom mjestu Dubrava, čiji su mještani bili radosni da mogu ugostiti ovaj skup, da naše mlade natjecatelje i njihove mentore mogu počastiti kusom soparnika i domaćim kolačima..

DUBRAVA

Lidrano u Dubravi

Tekst i slike: Davor Grgat

Otvarajući smotru, ravnatelj OŠ iz Čišle, Ivan Sladojević, među ostalim je istakao kako je to najbolji način da se njeguje tradicija, kultura i opstojnost Hrvatske.

- "Hvala vam draga djeco, vašim roditeljima i mentorima, zatim članovima povjerenstva, od kojih nas neki već godinama redovito prate, pa je ovo postala tradicija da su s nama i poznate ličnosti iz našeg kulturnog i prosvjetnog života, kao i istaknuti novinari, koji su nam podarili svoje znanje tako da i ubuduće imate njihovu punu potporu. Ja vas i dalje podupirem i čestitam vam svima“, rekao je ravnatelj Sladojević.

Lidrano u Dubravi

Spomenimo i sastav povjerenstva za prosudbu učeničkih radova bili. Predsjednik povjerenstva za literarna radove bila je Matilda Bulić, izvršna direktorica Školske knjige, uz članove Silvane Bampa Listeš, prof. Divne Šušić, pjesnikinje Branke Mlinar i pjesnika Tin Kolumbić. Povjerenstvo za dramske radove, sačinjavali su predsjednica  Mladenka Gruica i Pave Gruica. Za novinarske radove, povjerenstvo su sačinjavali: predsjednik Davor Grgat, te članovi, Silvana Uzinić, Linda Perić, Nikolina Tomasović, novinari i Uredništvo Modre Laste - urednica Lidija Šeatović.

Obzirom na sadržaj i kvalitetu radova, stručno Povjerenstvo i nije imalo lagan posao, odlučiti i prosuditi koji je od tih radova najbolji, koga poslati na Županijsku smotru, al eto mi se nadamo da svi koji nisu ove godine prošli da će uložiti još više truda i dogodine biti mnogo bolji. A onima koji su prošli dalje, naravno čestitamo i puno uspjeha!

Lidrano u Dubravi

Povezani članci

Who's Online

We have 126 guests and no members online