Vijesti iz OŠ Jesenice

Nastava u školi jest gotova, no jesen će začas, a s njom i nova školska godina. Za klince koji ovih dana bezbrižno guštaju na ljetnom odmoru, neumorni roditelji već su od dodjele svjedodžbi spremni za nabavku školskih udžbenika i radnih bilježnica te ostalih obrazovnih materijala za svoje male genijalce i u nadolazećoj školskoj godini.
Udžbenici za učenike svih razreda u školskoj godini 2019./2020. nisu besplatni kako se to popularno kaže, već se nabavljaju iz sredstava Državnog proračuna, dakle novcem "otetim" nama i Vama, a po prispjeću u školu postaju vlasništvo škole. Škola udžbenike posuđuje učenicima prema Naputku o načinu uporabe, vraćanja (da, posuđeno treba vratiti očuvano i neoštećeno na kraju školske godine, ane zaitit s mula u more) i obnavljanja udžbenika (NN, br.46/19) koji je propisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Sve dodatne obrazovne materijale nabavljaju roditelji, a tko će drugi?, prema odabranim materijalima za određeni razred. Očito nismo još toliko bogata sredina da naša mala bogata zajednica financira i to, ali za pohvaliti je naše Općinare koji će (su)financirati projekt produženog boravka djece u školi koji bi (pre)zaposlenim roditeljima školske djece bez pomoći u vidu "baka servisa" mogao dosta i doista olakšati svakodnevnicu.
Izbor odobrenih dodatnih obrazovnih materijala za našu OŠ Jesenice je iz kataloga: 1. razred5. razred i 7. razred (kemija, biologija, fizika). Popis odabranih dodatnih obrazovnih materijala za razrede koji od jeseni ne ulaze u kurikularnu reformu /2. razred, 3. razred, 4.razred, 6. razred, 7. razred (osim predmeta biologija, kemija, fizika), 8. razred/, već ostaju na izboru udžbenika iz 2014. godine možete pogledati ovdje., poručuju iz OŠ Jesenice.

Izvor: OŠ Jesenice, MB

Povezani članci

Who's Online

We have 404 guests and no members online