LiDraNo 2012.: Smotra stvaralaštva učenika

lidranoU prostorijama OŠ "1. listopada 42" Čišla, "..u pitomoj dolini podno Mosora u kojoj je rođen Poljički pjesnik Nikola Miličević.." kako je lijepo rekao ravnatelj tamnošnje škole, održan je "LiDraNo 2012.", natjecanje učenika osnovnih škola u literarnom i dramskom stvaralaštvu, novinarskim radovima, koji je okupio stotinjak učenika OŠ s područja bivše općine Omiš, te njihovih nastavnika. Na međuopćinskom susretu LiDraNo 2012., okupili su se tako nadareni učenici iz OŠ "Jesenice" Dugi Rat, OŠ "Josip Pupačić" iz Omiša, OŠ "1. listopad 42. Čišla, OŠ "Gornja Poljica" Srijane i OŠ "Dr. fra Karlo Balić" iz Šestanovca ...

ČIŠLA

LiDraNo 2012. 

Smotra stvaralaštva učenika

Piše: Davor Grgat

Na međuopćinskom susretu LiDraNo 2012., okupili su se nadareni učenici iz OŠ "Jesenice" Dugi Rat, OŠ "Josip Pupačić" iz Omiša, OŠ "1. listopad 42." Čišla, OŠ "Gornja Poljica" Srijane i OŠ "Dr. fra Karlo Balić" iz Šestanovca.

Članovi prosudbenog povjerenstava za literarne radove, bili su prof. Vinko Gale, te Matilda Bulić, Ivica Sorić - Suri i Branka Mlinar, kao članovi, koji se odlučili da od primljenih 12 radova, na slijedeću razinu takmičenja idu 5 radova.

Povjerenstvo za dramsko stvaralaštvo, sačinjavali su, Mia Roknić, Goran Tičić, Žana Kovačić i predstavnik KUD Gata, a odvijalo se u dvije kategorije, i to kategorija pojedinačnih nastupa, u kazivanju poezije, prijavljeno je 6 radova i 1 monolog, od kojih dva rada idu dalje, na županijskog natjecanje.

U kategoriji skupni nastupi prijavljene su dvije dramsko-scenske igre i jedan recital. Za slijedeću razinu, izabrana je dramsko-scenska igra.

Za novinarske radove, povjerenstvo je sačinjavalo od slijedećih novinara: Nikolina Tomasović, Davor Grgat, Vinko Vuković, Diana Barbarić, Sanja Slapić i Ivo Šćepanović, koji su možda imali najteži zadatak te su od sedam prijavljenih radova na slijedeće takmičenje izabrali 4 najkvalitetnija rada.

Lidrano u OŠ Jesenice
Lidrano u OŠ Jesenice...  arhivska fotografija

Kad smo kod ovoga, značajno je istaći da je predsjednik provedbenog povjerenstva bio prof. Ivo Sladojević, ravnatelj škole domaćina, a da su mu punu pomoć i podršku pružali prof. Davorka Deur, ravnateljica OŠ "Josip Pupačić", kao i prof. Živko Dropuljić, ravnatelj OŠ "Jesenice" Dugi Rat, a da je tajnica natječaja bila Đurđica Stanić, prof. učiteljica hrvatskog jezika a zamjenica tajnice je Danijela Crnković, prof. učiteljica hrvatskog jezika u OŠ "Josip Pupačić", koje su prikupile radove i provjerile ispravnost prijava, tako da među silnoj papirologiji, nije bilo ni jedne primjedbe.

Uz okrjepu i skromne poklone koje su gosti dobili od ravnatelja škole, među kojima ističemo novi broj školskog lista "Grdelin", koji bi i češće mogao izlaziti da se "tiska" na - internetu, uslijedio je rastanak, uz komentar: "Sretno, do dogodine..."

Povezani članci

Who's Online

We have 351 guests and no members online