Priko: izgubila sudski spor od 12 tisuća kuna od susjeda pa im htjela napakostiti podmetanjem požara u zgradi

Omiški policajci spriječili su tragediju u ponedjeljak, 10. svibnja, oko 11:40 na Priku, u stambenoj zgradi na adresi Četvrt Žarka Dražojevića. Stanarka (80) te stambene zgrade namjerno je izazvala požar u stubištu šestog kata zgrade tako da je plinsku bocu stavila ispred vrata jednog od stanova i otvorila ventil plinske boce te plin koji je počeo curiti potpalila šibicama. Odmah nakon primljene dojave o požaru na mjesto događaja stigla su dvojica policijskih službenika iz obližnje Policijske postaje Omiš, piše Slobodna Dalmacija. Jedan od njih je odmah pristupio evakuaciji stanara zgrade, dok je drugi policijski službenik protupožarnim aparatom ugasio vatru koja je izbijala iz plinske boce i osigurao da ne dođe do većeg požara, odnosno do eksplozije plinske boce. Požar su u potpunosti ugasili omiški vatrogasci. U požaru su oštećena dva stana i stubište zgrade te je nastala velika materijalna šteta koja je mogla biti i puno veća da je stanarka, susjeda iz pakla, uspjela u svom suludom naumu. Ona je odvezena u bolnicu, te je nakon liječničke obrade uhićena zbog kriminalističkog istraživanja nakon kojeg je zaradila kaznenu prijavu za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te je predana pritvorskom nadzorniku.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Očevici događaja još se oporavljaju od potresnog incidenta i navode da je prava sreća što je policija vrlo brzo intervenirala. Ali da su šokirani činom dotične gospođe, nisu.

- Cijela je zgrada s njom u parnici. Ona je izgubila parnicu pa je trebala platiti neke pare. Tužila ih je zbog dimne kužine koju smo svi zajedno sagradili prije dvadesetak godina. Ona je također sudjelovala u kupnji i najviše je pekla, a kad joj je dosadilo, počela je govoriti kako joj kužina smeta i stvara dim ispred njezina stana. Tužila je susjede s kata, ali smo svi iz zgrade sudjelovali u parnici. Izgubila je spor od 12 tisuća kuna od susjeda pa im je htjela napakostiti. Ovo je njezina osveta – kazao je novinarima Ante Kovačić, susjed s petoga kata, koji ističe da sa susjedom ni jedan stanar zgrade nije mogao naći zajednički jezik.

Bravo i hvala ovoj dvojici omiških policajaca! Ponos Prika!

Povezani članci

Who's Online

We have 51 guests and no members online