Hommage Charles Aznavouru na Priku povodom Dana Europe

I ove godine omiška Kuća jezika i kulture sudjeluje u obilježavanju Dana Europe i Dana grada Omiša koncertom Ane Opačak i gostiju uz glasovirsku pratnju mo. Jurice Karuze. Koncert će se održati u četvrtak, 9. svibnja u dvorani nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku s početkom u 20 sati. Europljani, vidimo se u glazbenoj večeri posvećenoj posljednjem velikanu francuske glazbene i umjetničke scene, pjevaču, glumcu, skladatelju, tekstopiscu i pjesniku Charlesu Aznavouru preminulom krajem prošle godine u 94. godini života. Njegove brojne bezvremenske klasike u nekom novom svježem ruhu moći ćete poslušati na Priku u izvedbi splitske glazbenice Ane Opačak i gostiju. “La Bohème”, “For me formidable”, “Emmenez-moi”, “Que c’est triste Venise”, “La mamma” i odavno su u antologiji francuske, ali i svjetske glazbe, a mnogi ni ne znaju da su upravo Aznavourove i pjesme primjerice “Yesterday when I was young” i “She” koja je doživjela nove uspjehe nakon što je objavljena kao glazbena tema filma “Notting Hill” sa Juliom Roberts i Hugh Grantom u glavnim ulogama.

Hommage Charles Aznavouru – Ana Opačak i Prijatelji šansone

U svojoj osamdeset godina dugačkoj karijeri Charles Aznavour napisao je preko tisuću pjesama koje je interpretirao na čak devet jezika. Obrađivali i prepjevavali su ga najpoznatiji svjetski glazbenici, a godine 1998. online glasači CNN-a i Time Online iz cijeloga svijeta proglasili su ga "Zabavljačem stoljeća“ (Entertainer of the Century).

Ana Opačak višestruka je pobjednica "Večeri francuske šansone" te sudionica brojnih festivala u Hrvatskoj i inozemstvu, voditeljica Kluba Prijatelja šansone te najpoznatija mlada interpretatorica francuskih šansona koja i u svojim autorskim pjesmama uspješno miješa elemente šansone, popa i jazza što je čini jednim od najzanimljivijih novih glazbenih imena.

Povezani članci

Who's Online

We have 446 guests and no members online