'Garancija za mlade' predstavljena u Omišu

U punoj dvorani u Ilirskom sjemeništu na Priku, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić na javnoj je tribini predstavio “Garanciju za mlade”, strukturnu reformu koja bi trebala omogućiti bržu aktivaciju mladih na tržištu rada. - "Ovom mjerom u 4 mjeseca mladima moramo omogućiti posao, vježbeništvo ili obrazovanje. Ove aktivne mjere zapošljavanja konkretne su mjere za rješavanje nezaposlenosti mladih”, naglasio je ministar te je istaknuo kako je iz sredstva Europske unije u 2015. godini osigurano oko milijardu i 100 milijuna kuna za mjere aktivne politike zapošljavanja. Ministar se osvrnuo na politike zapošljavanja u posljednje 3 godine pa je tako napomenuo kako se stopa nezaposlenosti mladih smanjila za gotovo 20%. Također, rekao je kako sustavno raste zapošljavanje posredovanjem HZZ-a, odnosno da su gotovo 50% novozaposlenih mlađi od 30 godina. U prezentaciji je istaknuo kako je bez sufinanciranja u 2014. zaposleno gotovo 90 tisuća mladih, što je po njegovim tvrdnjama najbolji rezultat u posljednjih 11 godina, a ove se godine navodno očekuje i veći broj korisnika mjera zbog dodatnih financijskih sredstava iz europskih fondova (ESF i YEI). Nakon prezentacije građani su postavljali pitanja ...

JAVNA TRIBINA U OMIŠU

Izvor: SDP.hr

Majke dvoje studenata interesirale su se o pitanjima o prekvalifikaciji. Jedno od pitanja odnosilo se na korištenje mjera nakon što se već iskoristi stažiranje. Jedna se djevojka zahvalila jer je kao mlada osoba iskoristila mjeru samozapošljavanja, a sada bi željela zaposliti druge mlade osobe.

Nasljednica na tribini Garancija za mlade u Omišu

- “Otvorila sam turističku agenciju u Omišu, a vidim da ću zapošljavanjem mladih ostvariti olakšice koji ste predvidjeli za poslodavce, pa koristim priliku da informiram prisutne da mjera funkcionira”, poručila je.

Povezani članci

Who's Online

We have 72 guests and no members online