Tugare: Cijelo misto ispratilo don Božu Ćubelića

U nedjelju 18. kolovoza, mještani Tugara oprostili su se sa svojim župnikom don Božom Ćubellćem, koji nakon 16 godina odlazi na službu u župu svetog Josipa Dugi Rat. Na jutarnjoj nedjeljnoj misi, u crkvi ispunjenoj vjernicima, don Bože je zahvalio Bogu i svojim župljanima na podršci koja mu je bila iskazivana svih ovih 16 godina. U večernjim satima, nakon izmorene svete krunice i zahvale Djevici Mariji pred špiljom Gospe Lurdske, mještani su se posebno dirljivim programom zahvalili don Boži na svemu što je učinio za ovu župu, pred više od tisuću i petsto vjernika... A kako su dugoračani ispratili don Zdravka Vučka? ...

IZ TUGARA U DUGI RAT - MJEŠTANI TUGARA DARIVALI ŽUPNIKA ZA 16 GODINA SLUŽBE

Tugare: Cijelo misto ispratilo don Božu Ćubelića

Piše: Marija Novaković
Izvor: Slobodna Dalmacija


Svjetla svijeća, molitve i pjesme tugarskih zborova i pučkih pivača ispunili su ljetnu noć u sjenama čempresa i borova. Stari župni dvor bio je pun djece, mladih i onih starijih, župljana i don Božinih prijatelja i obitelji, te svih onih koji su došli pozdraviti se s don Božom i poželjeti mu sreću u novoj župi.

Dirljivim riječima, da je u trenucima bilo teško suspregnuti suze, oprostili su se s don Božom predstavnici svih sedam tugarskih bratovština, pjevači tugarskih crkvenih zborova, članovi glumačke družine, članovi ekonomskog i pastoralnog vijeća, zahvalivši mu još jednom i uručivši mu darove u ime svih župljana.

Na prigodnom druženju uz pjesmu koje je uslijedilo nakon toga, Tugarani su iznenadili i obradovali svoga župnika posjetom njegova dragog prijatelja - Dražena Zečića, koji je otpjevavši nekoliko pjesama uveličao ovaj oproštaj, koji će Tugarani dugo pamtiti - kao i svog don Božu.

Povezani članci

Who's Online

We have 175 guests and no members online