Spajanje Pametno i Stranke s Imenom i Prezimenom

Nakon dugotrajne rasprave i iznošenja argumenata, velikom većinom glasova delegata Skupština stranke Pametno u srijedu, 28.10.2020. je usvojila predložene izmjene Statuta, čime je uspješno odrađen prvi korak za spajanje sa Strankom s Imenom i Prezimenom. Skupština je time ujedno potvrdila odluku o spajanju koju je prethodno izglasalo predsjedništvo stranke na nacionalnoj razini, kao i predsjedništvo ogranka u Splitu. Vrijedi zabilježiti da je većina delegata spitskog ogranka stranke glasala protiv izmjena Statuta, a samim time i ujedinjenja sa STRIP-om. Potpredsjednica stranke i čelnica splitskog ogranka Kristina Vidan u srijedu je dala ostavku na stranačke dužnosti ocjenjujući da će ujedinjenjem s STRIP-om stranka "uskoro otići u povijest neuspjelih trećih opcija".
- "Čak 70 posto delegata ogranaka iz cijele Hrvatske glasalo je za predložene izmjene Statuta. Ova odluka samo je potvrda da je spajanje logičan korak koji želi većina naših članova, kao što to žele i birači. Suradnja sa Strankom s Imenom i Prezimenom podrazumijeva nastavak dobrih rezultata postignutih na izborima. Želimo ujediniti resurse, ljude, znanje, iskustvo i energiju u jednu novu snagu koja ima velik potencijal za rast, a time i priliku za snažniji utjecaj na političkoj sceni. Kao i uvijek do sada, naš politički rad bit će transparentan i potpuno u službi građana" - poručila je predsjednica stranke Marijana Puljak.
Podsjetimo, nakon izmjena Statuta, slijedi organizacija izborne skupštine u nedjelju 15.11.2020., na kojoj će se, sukladno uputama Ministarstva uprave, birati tijela nove organizacije. Na skupštini će se prema Statutu birati tijela stranke, 4 supredsjednika, predsjedništvo, glavni tajnik i nadzorni odbor. Kandidacijski postupak predviđa kandidiranje dvije izborne liste: listu za predsjedništvo i listu za nadzorni odbor.

MB
Izvor: Pametno.org

Povezani članci

Who's Online

We have 94 guests and no members online