Počinju Dani splitskog kotara Žnjan

Dani kotara ŽnjanOvoga tjedna splitski gradski kotar Žnjan organizira proslavu Dana kotara vezanu uz proslavu blagdana župe Gospe od milosrđa. Dani kotara Žnjan se organiziraju treću godinu za redom, a uključuju niz sportskih, kulturnih i crkvenih aktivnosti tijekom cijelog tjedna kojima će se poticati druženje stanovnika ovog mladog kotara u kojem živi i veliki broj osoba porijeklom s područja naše općine, a koji su svoje stambeno pitanje rješili stanom u nekoj od brojnih stambenih zgrada ovog brzorastućeg splitskog kvarta. Program je realiziran uz pomoć kulturno povijesne Udruge Spalatos, također dobro poznate dugoraćanima budući da zajedno s udrugom "Tvornica" promiče filmsku kulturu i u Dugom Ratu, sportske udruge Žnjan-Pazdigrad, a program cijelog tjedna možete pogledati u nastavku članka ...

DANI KOTARA ŽNJAN

Izvor: Slobodna Dalmacija

PROMJENA:  Zbog lošeg vremena organizatori odgađaju najavljenu nagradnu igru za djecu, Potraga za blagom, koja se trebala odigrati u četvrtak poslijepodne. Potraga će se organizirati u nedjelju, 26. svibnja u 17:00h s dječjeg igrališta u Rašeljkinoj ulici. Dobrodošla su sva djeca, svih dobnih skupina, od najmlađih do najvećih.


Iz programa izdvajamo:

Blagdan Gospe od Milosrđa
Trodnevnica 22. – 24. svibnja uz misna slavlja u 19:00h
Svečana sveta misa subota 26. svibnja u 19:00h

Utorak, 21. svibnja 19:00h hotel Zagreb

Otvaranje II. Žnjan film festivala Muktokaz Žnj filmova projekcijom filma NETOLERANCIJA iz 1916. godine.

Srijeda 22. svibnja 19:00h

Otvaranje izložbe slika Željka Bubala u župnoj crkvi Gospe od Milosrđa na Žnjanu


Petak 24. svibnja 19:00h

Biciklijada "Tour de Žnjan"

Subota 25. svibnja

Od 10:00h turniri u balotama, turnir osnovnih škola, na terenima u Biogradskoj ulici, turnir u bilijaru u kafiću Gool na Pazdigradu.

Nedjelja 26. svibnja

od 13:00h na terenu hotela Zagreb malonogometni TURNIR 8 KOTAREVA.

17:00h revijalna utakmica s ekipom Grada Splita iz Banovine

17 h:  Potraga za blagom - nagradna igra za djecu

19:30h PUČKA FEŠTA na otvorenom ispred prostorija kotara, Stonska 2, uz zabavni program, nastupe plesnih skupina Style force, folklorne skupine, Adriatic band, spizu i piće.

Who's Online

We have 381 guests and no members online