Dani gradskog kotara Žnjan-Pazdigrad

U susret Danima gradskog kotara Žnjan-Pazdigrad, vijećnici kotara su organizirali pregršt sadržaja, kako zabavnog tako i obrazovnog karaktera za svoje sumještane iz kotara u kojem, naravno, ima i poprilično bivših žitelja općine Dugi Rat. Svakom ovakvom prilikom naletim na nekog novog koji je Dugi Rat, Bajnice, Krilo, Gajine, Orij ili pak Duće zamjenio s Pazdigradom ili Žnjanom, obično nedugo poslije nego što je stao/stala na neki "ludi kamen", odnosno počeo/la obiteljski život s izabranikom/com srca svoga - ili se pak premjestio tamo gdje još ima posla. U Split. Solin. No ovo nije priča o dugoraćanima u "Pazdigradskoj pečalbi", već je riječ o fešti koju evo već niz godina za sebe i svoje "sukotarce", za starije, ali i za mališane, priređuje marljiva ekipa kotara Žnjan-Pazdigrad. Dani kotara započeli su 23.05.2015 ekološkom akcijom, kojom se očistilo koridor potoka koji stanare dijela Žnjana i Pazdigrada vodi do samog mora, točnije od Lovrinačke ulice. Danas (ponedjeljak) je organizirana "Potraga za blagom" na dječjem igralištu, sutra je biciklijada, odnosno revijalna vožnja biciklama od Žnjana do Bačvica i nazad, a okupljanje će biti ispod hotela "Zagreb" na Duilovu u 19 sati...

DANI KOTARA ŽNJAN-PAZDIGRAD

Piše: Mladen Banović

bager za školu pazdigradNogometni turnir za dječji uzrast do 12 godina će se održati u srijedu, 27. svibnja s početkom u 19 sati na umjetnoj travi na Žnjanu, a nogometni i balotaški turnir za odrasle je po rasporedu u četvrtak, 28. svibnja s početkom u 19 sati, balotaški turnir će se igrati na zogu u Duilovu.

Koncert klapa je u petak, 29. svibnja od 20.30 sati u Župnoj crkvi "Gospe od Milosrđa". Sam blagdan "Gospe od Milosrđa" biti će upriličen trodnevnicom od 27. do 30. svibnja. Polaganje kamena temeljca za školu na Pazdigradu biti će 30. svibnja u 10 sati.


dugi rat

Hmm..

Hmm.. bilo bi lijepo kada bi se dogodine pred blagdan Svetog Josipa i Dan općine Dugi Rat naše udruge, klubovi, ekipe, ali i pojedinci, potrudili pod vodstvom članova mjesnog odbora Dugi Rat u svom mjestu organizirati neku sličnu akciju, neke "Dane Dugog Rata" koji se neće organizirati u Novim Selima, Docu, Kreševu, Svinišću, Kučićima, Slimenu,.. već u mjestu u kojem živimo i (..htio sam napisati.. i radimo, no ta su vremena izgleda prošla..) živimo, volimo i umiremo.. valjda i od dosade, čekajući da se netko drugi potrudi i priredi nam nešto za druženje i zabavu (..i ta su vremena, bojim se, prošla..).

ljetne maškare u dugom ratu

Povezani članci

Who's Online

We have 271 guests and one member online

  • admin