U Duilovu u srijedu projekcija filma Ferdinanda Zecce iz 1903.

projektor prvog splitskog kina KaramanU okviru Dana gradskog kotara Žnjan i proslave blagdana župe Gospe od milosrđa, Marijana Puljak i njena iznimno aktivna ekipa sumještana ukomponirala je niz sportskih, kulturnih i crkvenih aktivnosti tijekom cijelog tjedna kojima će se poticati druženje stanovnika ovog mladog splitskog kotara. Iz programa realiziranog uz pomoć kulturno povijesne Udruge "Spalatos" i Umjetničke akademije u Splitu, izdvajamo projekciju filma Ferdinanda Zecce iz 1903. godine "Muka i smrt gospodina našega Isusa Krista" filma kojeg je pionir filma Josip Bepo Karaman prikazivao splićanima u svom kinu tada, a koja će se održati u srijedu, 25. svibnja 2011. s početkom u 20 sati u hotelu "Zagreb" u Duilovu ...


DANI KOTARA ŽNJAN

Izvor: Gradski kotar Žnjan

O tome su filmu pričali mnogi, a među onima koji su o njemu i pisali bile su splitske legende pera – stari pošćer Ivko Kovačić, a uz njega Marko Uvodić i Miljenko Smoje. Film je to koji je mnogim našim precima, pogotovo našim splitskim pradjedima, bio možda i jedini kontakt sa svijetom sedme umjetnosti.

Projekcija je organizirana u suradnji s Udrugom Spalatos, kinima Cineplexx i mediteranskim centrom gastronomskih umjetnosti Oliva Allegra koji će omogućiti degustaciju slastice 'kinema ba' koju je u to doba Bepo Karaman nudio posjetiteljima u svom kinu.

Vidimo se!

glumica

Povezani članci

Who's Online

We have 356 guests and no members online