SASO: Sajmovati ili ne?

Sajam SASOSplitski sajam SASO na kojem ove godine izlaže 1497 tvrtki iz 15 zemalja, više je od puke izložbe, budući će se u njegovom sklopu održati brojna konferencije koje daju odgovor potrebi tržišta – potrebi za znanjem. Pitanje je koje su prije odluke o sudjelovanju na ovogodišnjem SASO-u postavili brojni gospodarstvenici u ovom moru nepovoljnih gospodarskih utjecaja i u vremenu koje zahtjeva izravnu borbu za svaki posao. SASO će se održavati do 24. listopada. On obuhvaća niz međunarodnih specijaliziranih sajmova: Sajam graditeljstva, Sajam drvne industrije, Sajam metalne industrije, Sajam alata, strojeva i opreme, Sajam obrtništva, male privrede i poduzetništva, Sajam elektrotehnike, energetike i telekomunikacija, SAFIR – Sajam financija, investicija i razvoja, te SEKO- Sajam ekologije. Sajam SASO čine i tradicionalne gospodarske konferencije: Energetski summit, Dan arhitekata, Dan građevinara, Dan ekologije, te nove konferencije:Dan zavarivanja, Gospodarski susreti B2B SASOfair u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Split, te SAFIR konferencija, u suranji s Mrežom udruga sa invaliditetom Dalmacije. Gospodarskim konferencijama prisustvovati će vodeći ljudi struke iz svih navedenih područja gdje će zajedno s malim i srednjim poduzetnicima razmotriti aktualne gospodarske teme ključne za uspjeh gospodarskog razvoja ...

SAJAM SASO

Piše: Irena Dragičević / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

Sajam SASO"Oni koji su odlučili izlagati, rekli su ne malodušju te veliko da opstanku na tržištu. Unatoč padu od osam posto u odnosu na lani, SASO je zadržao poziciju vodećeg sajma građevinske industrije u Hrvatskoj", kazala je to diretkorica splitske tvrtke Sajam Split, Sanja Vuković Veić, organizator 15. međunarodnog specijaliziranog sajma SASO, kojeg je u srijedu pod šatorima na splitskom Žnjanu, u ime visokog pokrovitelja, predsjednika Ive Josipovića, otvorio Splitsko – dalmatinski župan Ante Sanader.

Prema njezinim riječima, SASO na kojem ove godine izlaže 1497 tvrki iz 15 zemalja, više je od puke izložbe, budući će se u njegovom sklopu održati brojna konferencije koje daju odgovor potrebi tržišta – potrebi za znanjem.

Župan Sanader je istaknuo kako je u županijskoj agrobanci ostao višak sredtava od četiri milijuna kuna. Riječ je o sredstvima koja se mogu dobiti uz svega ti posto kamate. Sanader je podsjetio na prednosti koje će se nuditi u budućem tehnološkom parku u Vučevici, a u kojem će se zemljište za jednu kunu zainteresiranim investitorima započeti prodavati u drugoj polovini iduće godine.

"Došlo je vrijeme da lijene maknemo sa strane i krenemo u reformu. Nelikvidnost moramo sustavno riješiti i to sređivanjem stanja na tržištu", zaključila je Jadranka Radovanić iz Županijske komore Split.

Povezani članci

Who's Online

We have 610 guests and no members online