Još ne treba očekivati odluku o škverovima

brodogradnjaEuropska komisija još uvijek nije donijela odluku o restrukturiranju hrvatskih brodogradilišta, a čini se da ćemo na nju čekati još neko vrijeme. Pregovorači i glasnogovornici EK danas su odaslali istu poruku - planovi još uvijek nisu potpuni zbog čega odluke nema, iako i jedna i druga strana dobro surađuju te je postignut izvjestan napredak u pregovorima. Bez rješenja EK pregovori o ulasku u EU ne mogu se završiti, a bez njega svi zaposleni u brodarskoj i pratećim industrijama sigurno ne mogu mirno spavati ...

EUROPSKA KOMISIJA

Još ne treba očekivati odluku o brodogradilištima

Izvor: Hina

"Europska komisija neće donijeti nikakvu odluku ili objaviti mišljenje o planovima za restruktiranje hrvatskih brodogradilišta danas ili sljedećih dana", rekao je Dirk Lange, glavni pregovorač Europske komisije za pregovore s Hrvatskom.

Slično je rekla i Natasha Butler, glasnogovornica povjerenika za proširenje. "Danas se ne očekuje nikakve odluka glede bilo kojeg hrvatskog brodogradilišta. Komisija nastavlja raditi s hrvatskim vlastima na tom pitanju. Iako i Hrvatska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja i Komisija čini sve što mogu kako bi se poboljšali planovi i osigurala njihova usklađenost s pravilima o državnim potporama, u ovom trenutku ne postoji vremenski rokovi za konačne zaključke o tim planovima za restrukturiranje", rekla je Butler.

U petak je u Bruxellesu održan tehnički sastanak hrvatskog izaslanstva na čelu s državnim tajnikom u ministarstvu gospodarstva Ruđerom Friganovićem s predstavnicima Europske komisije o planovima za restrukturiranje hrvatskih brodogradilišta na kojem je, prema diplomatskim izvorima, ostvaren napredak.

Povezani članci

Who's Online

We have 338 guests and no members online