Porezna uprava dobiva nove alate protiv sive i crne ekonomije

S 1.1.2017. stupaju na snagu izmjene Općeg poreznog zakona prema kojima će hrvatske banke na mjesečnoj ili kvartalnoj razini Ministarstvu financija slati podatke o prometima svih računa građana (da, i podatke o tekućim računima i štednim ulozima) i poslovnih subjekata. Svi kojima primanja "značajno" odstupaju od redovnih, prijavljenih primanja, mogli bi se naći u problemima. U prijevodu, sve uplate od familije, rođaka, susjeda ili tetke iz Njemačke, sitnih ili nešto krupnijih (ili učestalijih) fatureta te eventualnog rada na crno, Porezna uprava će ubuduće još lakše moći vidjeti, te od Vas mogu tražiti porijeklo novca na računu i pokušati naplatiti porez.

Hmm.. dolaze opet (ne)vremena kada će i pošteni i radišni svoje novce pred ovom sve gramzivijom, pa i grabežljivijom državom, koja uzima pola a daje (javne usluge) na kapaljku, morati opet skrivati u bičvama, a ne deponirati u (strane) banke, jer porezima ovdje uglavnom (čast izuzetcima i još dobro funkcionirajućim djelovima našeg javnog sustava) samo hranimo parazite, uhljebe i korupciju, a zdravstvene usluge kakve danas još uvijek imamo i penziju kakvu imaju naši roditelji možemo u budućnosti slobodno zaboraviti!

Želite li koliko-toliko zdravi i financijski osigurani dočekati starost, svoj teškom mukom zarađeni novac nažalost i u Lijepoj našoj morati će te skrivati od Marića i "njih", zna se kojih.. Jer.. neke stvari nikad se ne mjenjaju.. Oni imaju Hrvatsku. A mi imamo.. ništa za prijaviti.

Povezani članci

Who's Online

We have 158 guests and one member online

  • admin