Prijedlog HDZ-u i oporbi: Smanjite poreze gospodarstvu

nataša srdoč (desno)Nataša Srdoč, suosnivačica Adriatic Instituta za javnu politiku koja je nedavno osnovala stranku Hrvatska 21. stoljeća, odgovorila je prijedlozima gospodarskih stratega HDZ-a i oporbe, koji traže da se dobit velikih stranih tvrtki oporezuju sa 40 posto poreza. 'Hrvatski porezni sistem treba reformirati na način da se smanji porezno opterećenje građanima, poduzetnicima i općenito privatnom sektoru. Povećanjem poreza u Hrvatskoj otjerat ćemo strane, a i domaće ulagače u naše susjedstvo: Albaniju, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju koje sve imaju 10 posto poreza na dobit', kaže Srdoč. 'Privatni sektor nositelj je produktivnog zapošljavanja i ekonomskog rasta. Privatnom sektoru treba omogućiti da slobodno raste, ostvaruje profit i bez straha zapošljava nove ljude', zaključuje Srdoč ...

SMANJITE POREZE

Prijedlog HDZ-a i oporbe uništit će hrvatsko gospodarstvo

Izvori: Tportal.hr, Nacional

'Cilj nam je pridobiti i zadržati što veću masu stranih i domaćih investicija. Moramo stvoriti povoljno ekonomsko okruženje kako bi strani ulagači reinvestirali dobit u Hrvatskoj i na taj način otvorili nova radna mjesta i ostvarili viši ekonomski rast. Umjesto povećanja poreza, trebamo se usredotočiti na stvaranje povoljne klime za ulaganja i zapošljavanje novih ljudi.

Uspostava nezavisnog sudstva i beskompromisno kažnjavanje političke korupcije omogućiti će ulagačima da se usredotoče na svoj posao i vratit će povjerenje u sigurnost ulaganja u Hrvatskoj', ističe suosnivačica Adriatic Instituta, think tanka bliskom američkim konzervativnim krugovima koji zagovaraju vladavinu prava i slobodno tržište uz što manje državnih intervencija.

PROČITAJ VIŠE...

Nataša SrdočNataša Srdoč u domaćoj javnosti vjerojatno je najpoznatija kao glavni zagovornik uvođenja flat-taxa, jedinstvene porezne stope koja bi, prema njezinu mišljenju, rezultirala značajnim gospodarskim rastom i razvojem ekonomije.

Također, tijekom godina Nataša Srdoč u više navrata bila je oštar kritičar režima bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, koja je ukazivala na indicije o njegovoj korupciji te tražila i lobirala da se ti slučajevi raščiste u sklopu pregovora o pridruživanju Europskoj uniji.

Povezani članci

Who's Online

We have 160 guests and no members online