Festival izbornih obećanja

Raniji odlazak u mirovinu za majke, veće mirovine, priuštivi stanovi, besplatni vrtići. A u isto vrijeme manji porezi na najam, manji porez na dohodak. I uza sve to kvalitetnije javne usluge. Ovakvu ružičastu sliku budućnosti u svojim izbornim programima ovih dana obećavaju političke stranke nadmećući se tko će glasače namamiti primamljivijim prikazom sutrašnjice.
Međutim, kako će se ostvariti gospodarski rast koji će podržati ispunjenje tih obećanja? To je već pitanje na koje se u programima teško može pronaći odgovor.
Nađe li se Most u pobjedničkoj koaliciji, još bi jednom mogao profitirati turistički sektor. Ugostiteljima se nudi smanjenje stope PDV-a na piće, a profitirati bi mogli ionako nisko oporezovani iznajmljivači u turizmu. Metkovčani planiraju stvaranje hrvatskoga stambenog fonda i ukidanje poreza na promet nekretnina za kupnju prvoga doma, SDP želi sagraditi petnaest tisuća novih stanova, a gradnju stanova za javni najam najavljuje i Možemo! S druge strane, HDZ za sada nije precizirao kojim će mjerama postići željeni rast hrvatskog standarda od 80 posto prosjeka EU-a, a jedini sektor koji je premijer AP posebno istaknuo jest poljoprivreda... piše Antonija Knežević, novinarka magazina Lider u članku "Izborni programi: Političke stranke postale su socijalne ustanove". Da, krenuo je novi festival izbornih obećanja. Valja nam pojačati osjetljivost bullshit radara!

Izvor: Lider

Povezani članci

Who's Online

We have 275 guests and no members online